KRVNA OSVETA! Nikšićki Eskobar ubijen zbog likvidacije u Beču: Novi detalji masakra na pumpi u Rušnju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko Radošević boravio je u Austriji kada je ubijen Vladimir Roganović, a ranjen Stefan Vilotijević Mali Kićun i u tom klanu smatraju da je on organizovao taj zločin.

KRVNA OSVETA! Nikšićki Eskobar ubijen zbog likvidacije u Beču: Novi detalji masakra na pumpi u Rušnju!

Foto: Printscreen/vijesti.me, ST/N. Pančić, MUP

U pucnjavi na benzinskoj pumpi u Rušnju koja se dogodila juče oko 11 časova ubijen je Ranko Radošević (54), poznatiji kao nikšićki Eskobar. Njega su likvidirala dvojica napadača koja su imala navučene kapuljače i nosila su hirurške maske.

Republika

Foto: St/N. Pančić

Rišanj, ubistvo

 

Iz dobro obaveštenih izvora Srpski telegraf je saznao da je u pitanju krvna osveta, a da je Radošević poginuo zbog umešanosti u pucnjavu koja se dogodila 21. decembra 2018, kada je ubijen Vladimir Roganović, a teško ranjen Stefan Vilotijević poznatiji pod nadimkom Mali Kićun. Naime, postoje i informacije da je Radošević na dan pucnjave bio u Beču.

Republika

Foto: MUP

Ranko Radošević

 

Iako su svi akteri ove priče povezani s organizovanim kriminalom, pozadina sukoba je sasvim drugačija. Naime, iza svega stoji krvna osveta obračuna nikšićkih familija Vilotić i Radulović, koja je pokrenuta još 4. oktobra 1986.

Tada je u vatrenom obračunu kod hotela "Onogošt" u automobilu ubijen Zoran Vilotijević, rođeni brat Kićuna Vilotijevića, a napadači su bili braća Slavko, Ranko i Mijo Radulović. Otad su u ovom ratu glavu izgubila dvojica Vilotijevića, Kićun i njegov sin Filip, te Slavko Radulović, kao i tri prijatelja njihove familije.

Sukob se intenzivirao kada je došlo do rascepa "kotorskog klana". Vilotijevići su se priklonili "kavčanima", a Radulovići "škaljarcima". Ubijeni Radošević je važio za vođu nikšićke grupe i bliskog prijatelja Jovana Vukotića, pa je, samim tim, bio na strani "škaljarskog klana". Nastradali Ranko Radošević je povezivan sa švercom kokaina i skanka, a razne kriminalne grupe je snabdevao blindiranim automobilima, čak i "kavčane".

Za likvidaciju nikšićkog Eskobara očigledno su angažovani profesionalci. Njih dvojica su, kao što je već rečeno, na glavi imala kapuljače i hirurške maske. Po ulasku u kafić na pumpi izvadili su oružje i s nekoliko hitaca pogodili Radoševića, a potom brzo napustili mesto zločina i odvezli se u pravcu Beograda. Samo pola časa posle zločina, šest kilometara dalje, na Labudovom brdu, u Ulici 11. krajiške divizije, pronađen je zapaljen golf karavan. Pored toga, na zapaljenom vozilu su bile ukradene registarske tablice, pa se veruje da su ubice koristile baš to vozilo u akciji, a potom ga spalile da bi uništile tragove. Policija je vrlo brzo izašla na lice mesta, napravila uviđaj i pokrenula akciju "Vihor 3" da bi pronašla napadače na Radoševića. Telo pokojnika je posle dva časa odneseno iz kafića.

Prijatelji odmah došli na mesto zločina

Vrlo brzo posle ubistva na pumpu u Rušnju došao je veći broj luksuznih vozila. Pretpostavlja se da su u pitanju Radoševićevi prijatelji, a ekipa Srpskog telegrafa i portala Republika.rs je snimila te vredne automobile na parkingu benzinske pumpe, među kojima je većina terenaca i to mercedes, bentli, audi, čija vrednost se meri šestocifrenim brojkama u evrima.

Snimili žrtvino kretanje

Ubice su očigledno pratile Radoševića izvesno vreme tako da su znale da je u kafiću na pumpi u Rušnju bio redovan gost. Naime, on je skoro svaki dan u isto vreme tu dolazio na kafu, što je njegovim ubicama olakšalo posao.

Svedoci povraćali posle zločina

Ljudi koji su bili očevici ovog ubistva teško su doživeli ovaj događaj. Neke devojke su plakale, a jedan muškarac je čak i povraćao. Jedan od svedoka koji je u trenutku ubistva bio napolju kaže da je mislio da je neko bacio petarde.
- Čuo sam pucnje, ali sam mislio da su petarde. Kad sam ušao, video sam čoveka da leži u krvi. Video sam samo jednog napadača, ali nisam video u kom pravcu je pobegao. Nisam video obojicu kud su pobegli, samo jednog.

Dao BMW Marku Mesaru

Nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u njihovom voznom parku pronađen je automobil BMW koji se vodio na ime Ranka Radoševića.

- Osim BMW, Miljković je u svojoj kući imao i saobraćajnu na Radoševićevo ime, kao i polisu osiguranja za taj automobil - otkrio je tada izvor za beogradske medije.

Šarić ga pominjao na suđenju

Ime Ranka Radoševića zvanog Eskobar, koji je izrešetan u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u Rušnju, pominjalo se i u slučaju Darka Šarića. Optuženi Šarić, ispitujući svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, u jednom trenutku izjavio je da Joksović laže da bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića.

 

Sarađivao sa bežanijskim klanom

Ubijeni Eskobar je blisko sarađivao i s Goranom Mijatovićem Mitom, vođom bežanijske kriminalne grupe i predsednikom FK Bežanija, koji je raznet u svom automobilu u oktobru 2006. na Bežanijskoj kosi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading