ZLIKOVCI SA 50 MOTKI KRVNIČKI UDARALI ŽRTVE, NA JEDNOJ BILA ISPISANA PORUKA: Lalić na suđenju klanu Belivuk-Miljković otkriva sve o fotografijama

Autor:

Hronika

20.02.2023

10:48 >> 11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ZLIKOVCI SA 50 MOTKI KRVNIČKI UDARALI ŽRTVE, NA JEDNOJ BILA ISPISANA PORUKA: Lalić na suđenju klanu Belivuk-Miljković otkriva sve o fotografijama

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić o zločinima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je i najavlje, prikazuju se snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Sudija: Vršimo uvid u foto dokumentaciju MUP-a kazala je sudija. Laliću, objasnićete nam šta obuhvata bunker i sve što mislite da bi trebalo. Da objasnite gde se nalazi kancelarija , gde su se nalazile Gligorijevićeve stvari i detalji vezani za otmicu I. S.

Lalić: Vidmio spoljašnji i unutrašnji deo. Evo je teretana u desnom delu u istoj prostoriji. Sprave su bliže prozoru. Vidmo seperaee. Ovo je žardinjera u kojoj je nekada bilo cveće. Između svakog separea žardinjere u kojima je moglo nešto sa da se sakrije.

Sudija: A fotografija br 14?

Lalić: Iz postera igrača su ormarići u kojima se moglo nešto sakriti. Držalo se ponekad nešto droge, vage i slično. 

- Ovo je kasa sef uz šank. Od teretane je prolaz ka toaletima i deo gde je bio oteti i silovani mladić. Garderober je takođe tu - kazao je Lalić. 

Sudija: U prostoriji iza garderobe je za noćenje, jel tu neko zanoći.

Lalić: Jeste Šejić u ormaru su bile policijske značke, kese za vakumiranje narkotika i skriveni predmeti. 

Sudija: Fotografija 29

Lalić: To su bliirana vrata, ojačana oko kojih smo se sporili Miljković i ja. Sigurnosna je pravi termin. 

Sudija: Tu je bio Gligorijevićev aparat. 

Lalić: Jeste, tu je bio i Mitić. Tu ima soni plej stejšn, digitalni video rikorder

Sudija: Na fotografiji br 35 je..

Laić: Tu je kuhinja, tu su bile vage digitalna i druga za veće količine, tu su bili etil alkohol, sumporna kiselina. Na stolovima se vršilo razmertavanje narkotika i pravljenje spida. 

Foto: Printscreen

Srđan Lalić na suđenju Belivuku i Miljkoviću

Sudija: Fotografija br 36...

Lalić: U toj peći s enekada čuvala i krila droga

Sudija: Jeste li videli svojim očima?

Lalić: Da. sada vidimo kacige i tu je trebalo da bude prigušivač korišten u ubistvu. Evo ih hladnjače i u njima se krila droga. 

Sudija: Fotografija broj 44

Lalić: Vidimo municiju i na njoj i na fotografiji br 45. 

Sudija: Za šta služi municija, odakle je

Lalić; Nisam siguran, svi su ostavljali svoje stvari i niko nije dirao tuđe. 

Sudija: Vidimo kasete, za šta su služile.

Lalić: Za naše stvari, oružje, narkotike.

Sudija: Br. 49..

Lalić: Torba za pušku, nije Gligorijevićeva jert je ta biloa crna, ali jeste ta puška na fotografiji br 52. Na fotografiji 53 je evo Gligorijevićeva torba. Na 55 je puška sa prigušivačem, a sada vidimio i pušku za obuku. Evo vidimo i motke kojima su bile nanošene povrede, neke su bile u pultu garderoberam aneke u kuhinji. Bilo ih je 50-tak. To su držalje za alat, a zvali smo ih kuvane moteke. Na jednoj piše poligraf sto posto radi. 

Republika

Foto: Tanjug, E-stock, Facebook/Printscreen, Privatna arhiva

Srđan Lalić o ubistvima klana Belivuk-Miljkoviću

Sudija: Šta je ovo na fotografiji 62?

Lalić: Ormarići koji du uzduž stepenica.A evo vidimo kupatila na spartu i gore imaju dve tuš kabine. Kupatilo nije bilo u upotrebi, koristili su se dole toaleti. 

Sudija:Jel se u zamrzivaču nešto držalo?

Lalić: Tu nisam u principu zalazio. 

- Ovo što sada vidimo više nije bunker. To je butik kod južne tribine. Dve odvojene prostorije razdvojene betonskim stubom - kaže Lalić.

Sudija: Sada gledamo dokumentaciju UKP ...

Lalić: To je objekat fizički odvojen od bunkera. Jedna ili dve firme, Više kancelarija.Vučeljićeva firma za renta kar i deo butika koji su koristili navijači. Spušten je plafon sa belim pločama.

Sudija: Fotografija droge pronađene u plafonu. 

Lalić: Da ,evo i vagice iz plafona. 

- Sada vidimio revizite navijačke i mnaji kasa sef. Megafoni. bubnjevi, pirotehnika, topovski udari i baklje - kazao je Lalić.

Sudija: Kesa zatečena na stolu. Evo ga novac. Ko ga je odlagao?

Lalić: Nisam video. Može biti od prihoda iz butika i od prodaje narkotika. Može i skupljani novac za različite namene. Ali i od prodaje karata.

Republika

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić, Marko Miljković i Veljko Belivuk

Sudija: Neki računi, nalog za prijem novca....jel prepoznajete...

Lalić: Evo ih prostorije ispod južne tribine stadiona. Postoji jedna prostorija sa leve strane sa mašinom nekom i otpadom. Sa desne strane je bila druga prostprija koju su obićno koristili mlađi navijači i mlađi članovi kriminalne grupe. Ja sam tu možda jednom ili par puta prošao, tu nisam zalazio. 

Sudija:Šta ovo vidimo?

Lalić: Drogu, praškaste materije, vagice, kese za veće količine, vage, ostatke marihuane... 

Sudija:A ovo..

Lalić: Stolice žute fiksirane i koje su na dva šrafa i tu se krila droga. Evo ih kese.

Sudija:Pištolj pronađen u kesi, jel vam poznat?

Lalić: Pa nije. 

Sudija konstatuje da pištolj ima ozneke i pripadajuću municiju. Evo ih sekire, mačeta i palica gumena.

Lalić: To je služiloo za obračune i evo ih motke.

Jerković : Jesu li to one koje ste vi koristili?

Lalić: Da, mogu sa jedne strane biti tanje. Jesam ih koristio, ali ne svom silinom i udarao sam po nogama i zadnjici.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading