VELIKA AKCIJA BIA: Uhapšeni inspektori zbog mita i korupcije (FOTO)

Autor:

Hronika

22.11.2022

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

VELIKA AKCIJA BIA: Uhapšeni inspektori zbog mita i korupcije (FOTO)

Foto: MUP

Inspektori primili mito

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva  uhapsili su P. T. (58), M. P. (58) i V. R. (56) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita. 

Oni se sumnjiče da su kao zaposleni u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra.

Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu, koje je kako se sumnja,  nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Nakon tih 48 sati, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Korupcija podrazumeva nezakonito korišćenje društvenog i državnog položaja i moći radi sticanja sopstvene koristi. Kada se koristi kao pridev reč "korumpirani”, doslovno znači "potpuno slomljeno”. 

Korupcija izaziva krupne i negativne posledice u društvu. Ona automatski krši univerzalni princip jednakosti svih građana pred zakonom, koji je u Srbiji omogućen Ustavom. Ona stvara sistem u kome su privilegovani materijalno situiraniji, ili sa dobrim vezama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading