SVIREPI UBICA ŽENE NEĆE IĆI U ZATVOR, RAZLOG JE JEZIV!

Autor: Republika

Hronika

19.01.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Goran Živković (53) kojem se sudi zbog svirepog ubistva supruge Jasmine (48) izbeći će zatvor, jer je ustanovljeno da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da ubica pati od trajne duševne bolesti, paranoidne psihoze sa dominacijom patološke ljubomore.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Živković i nesrećna žena

Iz tog razloga, veštak neuropsihijatar predložio je na današnjem glavnom pretresu da se Živkoviću umesto kazne, izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, jer postoji opasnost da će zločin ponoviti.

Goran je 3. oktobra 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući u selu Medoševac do smrti tukao metalnom šipkom nesrećnu ženu. Nakon zločina, oruđe ubistva bacio je u septičku jamu, a policiji je prijavio da su Jasminu ubili razbojnici.

Zločin je vrlo brzo rasvetljen, a ustanovljeno je da je motiv bio Goranova sumnja da mu je supruga neverna.

Protiv njega je podignuta optužnica zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete za koje je zaprećena kazna od 40 godina, ali je psihijatrijsko veštačenje pokazalo da mu se ne može suditi.

Iz tog razloga, veštak neuropsihijatar predložio je na današnjem glavnom pretresu da se Živkoviću umesto kazne, izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, jer postoji opasnost da će zločin ponoviti.

Da je Živković veoma opasan, pokazao je na samom suđenju.

Kada je sudski veštak kazala da literatura pokazuje da bi mogao da ugrozi sinove, on je upitao da li je normalna, i dodao da bi za decu život dao.

Takođe, obasuo je uvredama tasta Miodraga Jovanovića i taštu Srbijanku koji su posvedočili da je ženu godinama zlostavljao, piše telegraf.

Tokom suđenja Živković je bio sve gnevniji, da bi njegov bes eskalirao kada je sudska straža trebala da ga izvede iz sudnice. On je tada napao stražare, otimao se i udarao ih i kada su napustili sudnicu.

Glavni pretres će biti nastavljen 26. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading