NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

Autor:

Hronika

11.05.2022

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno suđenje inspektoru za saradnju sa krimosima, posle hapsenja policija mu oduzela svesku sa 500 mafijaških imena

NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

Foto: Adelarda Popović

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog sumnje da je poverljive informacije iz istrage otkrivao klanu Belivuk-Miljković preko takođe okrivljenog u ovom postupku, kriminalca Filipa Golubovića danas je nastavljeno je pregledanjem pisane dokumentacije, dokaza tužilaštva među kojima je i rokovnik pronađen kod inspektora prilikom hapšenja.

U Stolićevom rokovniku koji tužilaštvo smatra bitnim dokazom navedeno je oko 500 lica iz kriminogene sredine, a na današnjem pretresu optuženi doskorašnji inspektor otkrio je da ima još dva rokovnika u kojima je vodio evidenciju.

U rokovniku u kojem su olovkom ispisani brojevi imena i cifre, telefoni, tužilac je predložio kao jedan od ključnih dokaza.

Republika

Foto: Adelarda Popović

Božidar Stolić

- U ovom rokovniku evidentirane su sve radnje koje je kao policijski službenik preduzimao. Evidentirana su imena i prezimena, ali se vidi da nema ni jednog imena i prezimena da su preduzimanje radnje prema ljudima koje je proveravao u sistemu. Evidentirani su operativni poslovi koje je obavljao, ali njih nema - objasnio je tužilac Saša Ivanić, zbog čega je rokovnik predložio kao dokaz.

 Optuženi Stolić sa braniocem Branislavom Bogdanovićem je osporio navode tužilaštva . 

- Ovo je rokovnik iz 2019. , a u kancelariji sam imao još dva, ali sam samo ovaj nosio kući i tužilac ga je predložio kao dokaz zato što je nađen kod mene. Kući sam ga nosio jer sam radio i mimo radnog vremena - rekao je Stolić

Nastavak suđenja je zakazan za 7.jun kada je predviđeno da se izvrši uvid u skaj komunikacije koje je odbrana osporavala, ali je sud odlučio da ih uvrsti u dokaze koji će biti cenjeni.

Bonsu video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading