BACILA BEBU U KONTEJNER: Na suđenju napadala novinare

Autor:

Hronika

01.02.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Branki Prijović i njenoj majci Milji zbog pokušaja ubistva Brankinog novorođenčeta koje su u decembru 2020. bacile u kontejner, danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu.

BACILA BEBU U KONTEJNER: Na suđenju napadala novinare

Foto: SST/A. Popović

Razlog odlaganja je izostanak člana sudskog veća zbog bolesti. 
Suđenje Prijovićkama i prošli put je odloženo 24. decembra zbog sšrajka advokata, a između dva ročišta Apelacioni sud im je ukinuo pritvor, te će se u daljem postupku optužene braniti sa slobode.
Branka Prijović je pre ulaska u sudnicu podrugljivo gledala novinare i čak se smejala. Po ulasku u sudnicu nastavila je da gleda novinare i da glasno komentariše sve navode sudije.
Branilac koji joj dodeljen po službenoj dužnosti je opominjala da se smiri, kao i da ne komunicira sa predstavnicima medija, ali je optužena napala novinare.
- Šta vas briga za mene. Ostavite moju decu na miru. Bežite, neću da dam intervju- vikala je Branka srljajući na razlicite strane od izlaznih vrata Palate pravde.

Republika

Foto: SST/A. Popović

Majka i ćerka bacile bebu u kontejner

 

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Obrenovčanki Milje Prijović i njene majke Branke Prijović, koje se terete da su 23. decembra prošle godine Miljinu tek rođenu bebu bacile u kontejner u Ulici kralja Milutina, u obrenovačkom naselju Rojkovac. Milja se porodila u stanu u kojem je živela s roditeljima, a novorođenče je bačeno u kontejner ispred njene zgrade.

Majka i ćerka optužnicom se terete za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu zato što je dosadašnjom istragom utvrđeno da su svesno bacile bebicu ženskog pola u smeće da bi je se otarasile.

Da je beba bačena, otkrio je slučajno oko 20 sati tog 23. decembra vozač Hitne pomoći Dušan Marjanović kada je do GAK u Višegradskoj vozio Milju zbog obilnog krvarenja. Pregledom je utvrđeno da se porodila i Marjanović je odmah obavestio policiju o saznanju i ona je pod pritiskom priznala gde je završila beba.

Novorođenče je iz kontejnera izvukla mlada, ali hrabra policajka Katarina Ilić (23) iz PS Obrenovac, svesna da čini veliko delo i spasava jedan tek započeti život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading