Ove antivirus aplikacije usporavaju Windows 10!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

13.05.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo istraživanje koje je sproveo AV-Comparatives, određuje sigurnosna rešenja koja imaju najveći uticaj na performanse Windows 10 operativnog sistema.

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central

Test je sproveden na Lenovo G50 laptopu koji ima Intel Core i3 čipset, 4GB RAM-a, HDD i koristi Windows 10 Fall Creators Update, a sve aplikacije su instalirane u podrazumevanim podešavanjima. AV-Comparatives je odradio seriju zadataka, kao što je kopiranje fajlova, arhiviranje, instaliranje i uklanjanje aplikacija, pokretanje programa, download fajlova, pretraga sajtova i PC Mark 10 benchmark testove.

Performanse koje su izazvale najveće iznenađenje, stižu tokom testa Microsoftovog Windows Defendera, koji je instaliran u Windowsu 10. Windows Defender je prouzrokovao značajan pad performansi tokom kopiranja fajlova i instaliranja aplikacija, dok je manji uticaj na performanse primećen tokom preuzimanja fajlova. Microsoftovo sigurnosno rešenje je ostvarilo 96,7 poena u PC Mark testu, što nije dobro kao Avira-in rezultat od 99,4 poena, ali je bolje od Quick Heal rezultata od 95,2 poena.

Windows Defender je ostvario standardan rejting performansi, dok su aplikacije kao što su Avast, AVG, Bitdefender i Kaspersky imale najbolje rezultate, što im je osiguralo Advanced+ nagradu za performanse.


Najveći broj antivirus rešenja je imao malog uticaja na performanse tokom pretrage sajtova ili kopiranja fajlova, ali je najveće usporenje zabeleženo tokom pokretanja aplikacija po prvi put. Tencent, Trend Micro, Emsisoft i VIPRE sigurnosni proizvodi usporavaju aplikacije pri njihovom prvom pokretanju.

Treba napomenuti da je ovo istraživanje sprovedeno na uređaju sa relativno slabim specifikacijama, tako da je uticaj na performanse značajno manji u slučaju računara sa novijim i jačim hardverom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading