Deca danas ne znaju šta je KOMPJUTER!

Autor:

Razonoda

06.05.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je svima sve od tehnologije dostupno, nove generacije nisu zablistale u korišćenju desktop računara i laptopova. Mlađarija vreme provodi uglavnom na društvenim mrežama, preko telefona, a što se njih tiče kompjuteri mogu slobodno da idu na otpad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Računari se sve ređe koriste kod kuće, uglavnom se to radi u kancelariji

Naime, ljudi najviše koriste ove tehnologije kako bi proverili Fejsbuk, gledali snimke na Jutjubu, tvitovali, čitali i slali mejlove. Takođe, sve češće se kupuje putem interneta, snima, uređuju i dele fotografije i video zapisi. 

U nedavno obavljenoj "Apple" tv reklami za "iPad Pro", devojka je tokom celog dana koristila i nosila tablet, gde god bi išla. Potom je njena majka pitala šta radi sa svojim kompjuterom, na šta je devojka upitala: "Šta je kompjuter?". 

Desktop računari i laptopovi su zastarela tehnologija, koja ne može više da kontroliše savremeni digitalni svet. Više ne morate da odete do kompjutera, sednete i tek onda pristupite internetu. Nova tehnologija je stalno tu, dok radite bilo šta, piše sajt "Bismarktribune".


- Godinama smo digitalizovali praktično svaki aspekt realnog sveta: knjige, filmove, fotografije, muziku, lična dokumenta, porodične finansije i bankarstvo, obrazovanje i još mnogo toga - kaže kolumnista Džon Dvorak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.