Učesnik "Zadruge" se bavio prljavim poslom: Bora KRAO automobile, pa delove prodavao van Beograda!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zadruga

05.01.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Santana je odlazio u Čačak da se sastaje sa mušterijama koji su kupovale ukraden materijal. Za dlaku je izbegao robiju kada su dva muškarca otkrivena i uhapšena.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Bora Santana

Učesnik "Zadruge 4" Borivoje Bora Marinković poznatiji kao Bora Santana zajedno sa još četiri muškarca tokom 2018. učestvovao je u krađi nekoliko automobila na teritoriji Beograda! Kako Rijaliti saznaje, on je prodavao auto-delove u nekoliko gradova u provinciji, ali je uspeo da izbegne odlazak na robiju jer nisu nađeni dokazi da je učestvovao u krađama.

- Bora je sa jednim prijateljem i tri momka koja je upoznao preko njega pomagao u krađi automobila. Dogovorili su se da njegov zadatak bude da ih pokriva kada idu u pljačku i da delove iz auta koje su naknadno vadili i rasklapali prodaje po centralnoj Srbiji. Bora je prihvatio ponudu zbog novca jer u tom periodu nije mnogo radio i samo je čekao da uđe u "Zadrugu". Bio je u kontaktu s dva čoveka iz Čačka i Kraljeva koji su mu davali instrukcije i lokacije na kojima se nalaze garaže u kojima treba da se čuvaju delovi za prodaju. Odlazio je tamo kada bi se ljudi javili za delove i tako je uzimao dobru lovu - priča nam izvor blizak Santani.

Kako saznajemo, grupa momaka je automobile krala na nekoliko lokacija u Beogradu da bi se nakon toga isti odvozili van prestonice.

 

- Bora je imao tačne dojave kada i u koje vreme treba da se sastane sa momcima da bi se dogovorili oko plana rada. Kad bi mu zvonio telefon, odmah bi ustajao sa stolice i izlazio iz kafića da razgovara. U gradovima u kojima je prodavao delove uzimao je prenoćište u hotelima, pa bi se vraćao u Beograd. Najviše su se krali automobili škoda i golf, pa su tako ojadili na desetine građana. Bora nas je uvek čašćavao kad bismo izlazili u grad. Imao je dosta para, a kad bismo ga pitali odakle mu, rekao bi: "Nije bitno odakle je lova! Daj da trošimo dok ima. Upao sam u neki biznis. Dobra para je u pitanju i nisam mogao da odbijem" - priča nam sagovornik.

 

RepublikaFoto: Printscreen/TV Pink

Fran dilovao drogu u Hrvatskoj

 

Učesnik "Zadruge 4" Fran Pujas priznao je da je dilovao drogu, učestvovao u krađama i koristio narkotike, a jednom prilikom je prevario dilera sa kojim je sarađivao, te mu je uzeo 550.000 kuna.
- Imao sam 18 godina kada sam prevario jednog dilera iz Zagreba. Uzeo sam mu 550.000 kuna, pretio mi je da će me ubiti, slao je svakakve poruke, ali se nisam plašio. Bio sam veliki materijalista. Prvo sam otišao kupim sebi BMW 7 i tri motora. Dnevno sam trošio između 200 i 300 evra, čašćavao sam prijatelje, jeo po restoranima. U noćnim klubovima sam ostavljao 1.500 evra i kroz dve godine potrošio sam sve što sam imao. Prijateljima i bivšoj sam kupovao odeću, a svi su mi okrenuli leđa kada sam potrošio zadnju kunu. Na kraju sam ostao dužan tadašnjoj devojci 800 kuna, pa mi je uzela odeću iz ormara i ostao sam sa pet pari čarapa. 

 

Santana se ovim biznisom bavio oko šest meseci, a za dlaku je izbegao da završi na robiji kada su uhvaćena dvojica muškaraca.

- Policija je prilikom pretresa stana jednog od učesnika pljačke automobila našla dokaze o tome čime se bave, nakon čega im je odmah pisana krivična prijava. Istog dana je uhapšen zajedno sa još jednim kolegom, dok su se Bora i još dva muškarca izvukli pošto ih ovi nisu ocinkarili. Bora je odmah prestao sa prodajom auto-delova i zbog toga to nikada ne pominje - priča naš sagovornik.
 

 

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official

Bora: Krao sam kad sam bio tinejdžer!

Bora Santana priznao je u "Zadruzi" da je kao adolescent bio sklon krađi, pa je cimerima ispričao neke anegdote iz tog vremena.
- Kad sam bio tinejdžer sa ekipom iz kraja sam stalno krao. Nisu to bile neke krupne stvari, već pljačkice po marketima i radnjama. Jednom sam ispod jakne izneo četiri majice iz butika, meni je to bilo zabavno. Jednom su nas provalili, a kad nas je obezbeđenje pojurilo, trčali smo kao zečevi! Nisu mogli da nas stignu jer smo znali sve cake - ispričao je Bora.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deka

05.01.2021 16:15

I u Zadruzi krade svaki dan. Ništa ne kupuje u prodavnici.