BIJONSE ZAVRŠILA NA SUDU! Pop diva se suočava sa ozbiljnim optužbama!

Autor:

Zabava

24.05.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzička grupa Da Showstoppaz iz Nju Orleansa tužila je pevačicu jer im nije platila korišćenje njihovog materijala u pesmi iz 2022. godine.

BIJONSE ZAVRŠILA NA SUDU! Pop diva se suočava sa ozbiljnim optužbama!

Foto: www.profimedia.rs

Bijonse

Pevačice BijonseBig Fridia našle su se na meti otpužbi muzičkog sastava Da Showstoppaz iz Nju Orleansa zbog, kako se tvrdi, kršenja autorskih prava. Muzičari tvrde da su morali da podnesu tužbe jer im spomenuti izvođači nisu priznali niti dali naknadu za korištenje njihovog materijala u pesmama objavljenim 2014. i 2022. godine, piše Daily Mail.

U sudskim dokumentima se navodi da su Bijonse i Big Freedia "namerno kršile autoska prava", kao i da su počinile ranje "nepoštene trgovačke prakse i neopravdanog bogaćenja" u delovima njihove pesme "Release a Wiggle" iz 2002. godine. U celu priču uključili su se i advokati.

 

 

Ono što navode kao sporno su delovi njihove pesme koji su navodno korišćeni bez dozvole na numeri "Explode" Big Fridije iz 2014. godine , kao i naknadno na Bijonsinom singlu "Break My Soul" iz 2022. godine. Njihovi advokati su u pravnim dokumentima pojasnili sled događaja koji je rezultirao podizanjem optužnica.

- S obzirom na korene koje Big FrIdia ima u Nju Orleansu svaka razumna osoba mogla bi zaključiti da je muzičarka imala pristup Da Showstoppazovom singlu "Release A Wiggle" - rekli su advokati, navodi se u pravnim dokumentima koji su dospeli u javnost.

Republika

Foto: Profimedia

Big Fridia

 

Dodali su i da je bend pesmu prvi puta postavio na YouTube 2014. godine, nakon toga su podneli zahtev i dobili registraciju autorskih prava 2022. godine.

Grupa je u pravnim dokumentima rekla da Bijonse i Big Fridia nisu priznale njihov doprinos i dobile dopuštenje za korištenje njihovih tekstova, melodija i glazbenih aranžmana zaštićenih autorskim pravom, niti dali naknadu za isto.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading