PREMINULA LEGENDA HOLIVUDA: Menadžer slavnog glumca potvrdio tužne vesti!

Autor:

Zabava

21.03.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvario je uloge u više od 220 projekata.

PREMINULA LEGENDA HOLIVUDA: Menadžer slavnog glumca potvrdio tužne vesti!

Foto: Wikipedia

Slavni Emet Volš preminuo je u utorak u 88. godini u Vermontu, potvrdio je njegov menadžer Sendi Džozef.

Volš je rođen u Njujorku 1935. godine, a odrastao je u Vermontu. Dobio je svoju prvu filmsku ulogu kao statist u filmu "Midnight Cowboy" - i svoju prvu veću ulogu u filmu "Alice’s Restaurant", obe 1969. godine.

Volš se pojavio u više od 220 filmskih i televizijskih uloga, uključujući "Blade Runner","Nož u leđa" i filmovima braće Koen "Blood Simple" i "Raising Arizona". Igrao je sportskog novinara u sportskoj komediji Pola Njumena Slap Shot (1977), nadzornika parole za Dastina Hofmana u filmu "Straight Time" (1978), snajperistu koji lovi Stiva Martina u filmu "The Jerk" (1979), i šefa policije koji vraća Harisona Forda iz penzije u filmu "Blade Runner" (1982).

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Volš je rekao za Hollywood Reporter 2017. godine da je "Blade Runner" film o kojem ga najviše pitaju, govoreći da nakon što je video završni proizvod:

- Nismo znali šta da kažemo, mislimo ili radimo! Nismo znali šta uopšte radimo! Jedini koji se činio da shvata je bio Ridli.

Bio je poznat po svojoj sposobnosti da igra i opasne i komične uloge - ponekad i obe istovremeno, kao što je Loren Viser, dvostruki prevarant privatni detektiv u debi filmu braće Koen iz 1984. godine, "Blood Simple"

Slavni filmski kritičar Rodžer Ebert pohvalio je Volša kao "pesnika prljavštine" za njegovo izvođenje i osmislio "Stenton-Volš pravilo": "nijedan film u kojem glume Hari Din Stenton ili Emet Volš u sporednoj ulozi ne može biti potpuno loš".

Njegova poslednja uloga bila je u vesternu iz 2024. godine "Outlaw Posse" zajedno sa Vupi Goldberg.

Tokom sedam decenija televizije, ova legenda Holivuda se pojavio u serijama kao što su "Starsky and Hutch", "Frasier", "The Twilight Zone", "Dosije iks", "Home Improvement" i "Adventure Time".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading