Gipsy Kings predvođeni sjajnim Andre Reyes-om stižu u Beograd 19. maja – ovo je priča o njima

Autor:

Zabava

14.03.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji tradicionalnog flamenka, rumbe i modernih zvukova, bend Gipsy Kings je svojom zadivljujućom muzikom od momenta stupanja na muzičku scenu postao svetska senzacija, a nakon razilaženjenja članova originalne postave, glavna figura benda, Andre Reyes, nastavlja put globalnog ambasadora „gipsy“ muzike.

Gipsy Kings predvođeni sjajnim Andre Reyes-om stižu u Beograd 19. maja – ovo je priča o njima

Foto: Totalisimo

Gipsy Kings

Seme ovog izuzetnog benda zasadio je Hose Reyes, renomirani španski „gipsy“ muzičar, čija duboka povezanost sa flamenko muzikom ga je dovela do toga da postane kultna figura u svetu muzike. Hoze, majstor pevanja i gitare, usadio je ljubav prema umetnosti svojim sinovima, Andreu i Nicolasu Reyesu, koji su od malih nogu pokazivali urođeni talenat za muziku i izvođenje.

Uz podršku i inspiraciju svog oca, Andre i Nicolas, zajedno sa ostalim članovima porodice Reyes, osnovali su originalni Gipsy Kings bend 1970-ih. Njihov jedinstveni stil, koji je kombinovao tradiciju flamenka sa savremenim uticajima, odjeknuo je širom sveta, donoseći bendu međunarodnu slavu gotovo istog momenta kada su se pojavili na sceni.

Republika

Foto: Totalisimo

Gipsy Kings

Kako je slava Gipsy Kingsa rasla, bend je postao globalni ambasador za romsku muziku, deleći kulturu i strast svog naroda kroz energične i  živahne nastupe. Međutim, vremenom je došlo do razdvajanja u originalnom bendu, što je dovelo do formiranja dve nove grupe predvođene braćom Rejes, Andreom i Nicolasom.

Bend predvođen Andre Reyes-om nastavio je svoj meteorski uspon na globalnoj muzičkoj sceni, očaravajući publiku svih uzrasta i porekla svojom zaraznom energijom i muzičkom virtuoznošću. Njihov uticaj prevazilazi granice, postajući prepoznati i slavljeni u svakom uglu sveta.

Jedan od vrhunaca u karijeri benda bila je nagrada Grammy Latino za njihov album "Savor Flamenco". Ovo priznanje ne samo da je istaklo njihovu umetničku izvrsnost, već je i potvrdilo njihov značajan doprinos svetu muzike, učvršćujući ih kao dominantnu snagu u međunarodnom muzičkom pejzažu.

Republika

Foto: Totalisimo

Gipsy Kings

Ukratko, bend Gipsy Kings Andrea Reyesa ne samo da predstavlja nastavak legendarne porodične muzičke tradicije, već i otelotvoruje duh strasti, inovativnosti i umetničke izvrsnosti koji karakteriše porodicu Reyes kroz generacije. Njihova muzika prevazilazi granice i nastavlja da oduševljava i pokreće publiku širom sveta, ostavljajući trajno nasleđe u svetu muzike.

Beogradska publika imaće prilike da ih uživo vidi 19. maja na Beogradu na vodi u organizaciji Skymusic-a, a ulaznice za ovaj jedinstveni  muzičko-scenski sopektakl dostupne su putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading