BLIŽI SE DODELA OSKARA: Ovo su FAVORITI, evo kome se predviđa POBEDA!

Autor:

Zabava

06.03.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodela ovogodišnjih zlatnih statua u Los Anđelesu biće održana 11. marta.

BLIŽI SE DODELA OSKARA: Ovo su FAVORITI, evo kome se predviđa POBEDA!

Foto: Shutterstock

Dodela Oskara, 96. po redu, biće održana 11. marta u Dolbi Teatru u Holivudu. Četvrti put u ulozi voditelja naći će se Džimi Kimel, a za glavnu nagradu u kategoriji Najbolji film boriće se 10 ostvarenja - "Američka fikcija" (American Fiction), "Anatomija pada" (Anatomy of a Fall), "Barbi" (Barbie), "Bartonova akademija" (The Holdovers), "Ubistva pod cvetnim mesecom" (Killers of the Flower Moon), "Maestro" (Maestro), "Openhajmer" (Oppenheimer), "Prošli životi" (Past Lives), "Jadna stvorenja" (Poor Things) i "Zona interesa" (The Zone of Interest).

Ove godine film Kristofera Nolana "Openhajmer" vodi sa 13 nominacija, a u stopu ga prati ostvarenje Jorgosa Lantimosa "Jadna stvorenja" sa 11 nominacija. Sledeći u nizu je film "Ubistva pod crvenim mesecom" sa 10 nominacija, a tek onda na red dolazi "Barbi" sa 8 nominacija za ovogodišnjeg Oskara.

Nedeljama kritičari u raznim svetskim listovima prognoziraju kome bi mogla da pripadne zlatna statua, a ko se vraća kući praznih ruku. Prema najnovijoj listi koju je objavio Los Anđeles tajms stvari stoje ovako:

Republika

Foto: Foto CUniversal Pictures. All Rights Reserved

"Barbi"/"Openhajmer"

U kategoriji Najbolji film pobeđuje "Openhajmer".

U kategoriji Najbolja režija trijumfuje Kristofer Nolan.

U kategoriji Najbolja glumica u glavnoj ulozi zlatna statua pripašće Lili Gladstoun ("Ubistva pod cvetnim mesecom"), s tim što se navodi da bi Oskar mogao da ode i u ruke Eme Stoun ("Jadna stvorenja").

U kategoriji Najbolji glumac u glavnoj ulozi prognozira se pobeda Kilijana Marfija ("Openhajmer").

U kategoriji Najbolja glumica u sporednoj ulozi pobeđuje Davin Džoj Randolf ("Bartonova akademija").

U kategoriji Najbolji glumac u sporednoj ulozi, prema navodima ovog lista, pobeđuje Robert Dauni Džunior ("Ubistva pod cvetnim mesecom").

U kategorijji Najbolji adaptirani scenario nagrada će pripasti "Američkoj fikciji", s tim što bi u ovoj kategoriji pobedu mogao da odnese i "Openhajmer".

U kategoriji Najbolji originalni scenario pobeđuje "Anatomija pada", a mogao bi da nas iznenadi i film "Bartonova akademija".

U kategoriji za Najbolji animirani film pobeđuje "Spajdermen: Putovanje kroz spajder-svet" ili japanski "Dečak i čaplja".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading