NEMA KENA BEZ BARBI: Rajan Gosling POBESNEO zbog nominacija za Oskar, HAOS NA MREŽAMA!

Autor:

Zabava

24.01.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na listi nominovanih za Oskara nema ni glumice Margo Robi, koja je dočarala glavnu ulogu u filmu "Barbi", kao ni rediteljke tog ostvarenja Grete Gerving.

NEMA KENA BEZ BARBI: Rajan Gosling POBESNEO zbog nominacija za Oskar, HAOS NA MREŽAMA!

Foto: www.profimedia.rs

Zbog jučerašnjeg saopštenja liste nominovanih za ovogodišnju nagradu Oskar podigla se velika bura u javnosti.

Glumac Rajan Gosling je svojom izjavom, u kojoj negoduje što se među nominovanima za najprestižnije filmsko priznanje nisu našle Margo Robi i Greta Gerving, izazvao je haos na društvenim mrežama.

Gosling je objavio saopštenje u kome je izrazio svoje razočarenje nakon što su njegove koleginice iz filma "Barbi" nisu nominovane za Oskara. Glumac, koji je i sam nominovan za najboljeg sporednog glumca za ulogu Kena u filmu, rekao je da film ne bi postojao bez Margo i Grete.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Nema Kena bez "Barbi, i nema "Barbi" filma bez Grete Gervig i Margo Robi, dve osobe koje su najodgovornije za ovaj svetski slavljen film koji stvara istoriju. Nikakvo priznanje ne bi bilo moguće nikome na filmu bez njihovog talenta, hrabrosti i genijalnosti - izjavio je Rajan, pa dodao:

- Reći da sam razočaran što nisu nominovani u svojim kategorijama bilo bi potcenjivanje. Njihovom radu treba odati priznanje zajedno sa ostalim kandidatima koji su to zaslužili - naveo je glumac, prenosi Daily Mail.

Za zlatnu statuu boriće se 10 filmova, i to: "Američka fikcija", "Anatomija pada", "Barbi", "The Holdovers", "Ubistva pod cvetnim mesecom", "Maestro", "Openhajmer", "Prošli životi", "Jadnici" i "Interesna zona". Međutim, kako je juče objavila američka Akademija filmskih umetnosti i nauka, u kategorijama za najbolju glavnu glumicu i najbolju ređiju nema ni Margo Robi ni Grete Gerving.

Za titulu najbolje glumice se bore Anet Bening ("Nyad"), Lili Gledstoun ("Killers Of The Flower Moon"), Sandra Huler ("Anatomy of Fall"), Keri Maligen ("Maestro") i Ema Stoun ("Poor Things").

Za najboljer režisera se bore Džastin Trit ("Anatomy of Fall"), Martin Skorseze ("Killers Of The Flower Moon"), Kristofer Nola ("Oppenheimer"), Jorgos Lantimos ("Poor Things") i Džonatan Glejzer ("The Zone of Interest").

Dok je "Openhajmer" zaradio 13 nominacija za Oskara, film "Barbi" je "podbacio" sa osam, a ko će biti ovenčanom zlatnom statuom saznaćemo 10. marta u noći između nedelje i ponedeljka.

Samo neki od komentara na društvenim mrežama glase:

 

 

"Greta nije nominovana, Margo nije nominovana, oni mrze žene." 

"Rajan je zasluženo nominovan, ali Greta i Margo nisu? Time su dokazali poentu filma u je*enoj 2024. Ovo ne možete izmisliti." 

"Ako je Rajan zaslužio nominaciju, onda je sigurno i Margo, a činjenica da ne bi pobedila nije poenta. Gotovo da izgleda kao da je Akademija namerno odigrala temu filma kako bi ljudi govorili o tome. Oskari već dugo nemaju veze sa tim ko ih je zaslužio."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading