OVO SU FAVORITI ZA OSKARA: Počinje BORBA za prestižna filmska priznanja!

Autor:

Zabava

23.01.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nominacije za nagrade američke Akademije, odnosno "Oskar", biće objavljene kasnije danas, prenosi Bi-Bi-Si.

OVO SU FAVORITI ZA OSKARA: Počinje BORBA za prestižna filmska priznanja!

Foto: Shutterstock

Nakon promene pravila pre nekoliko godina, koja je usvojena sa namerom da više filmova dobije nominacije za nagradu za najbolji film, sada može biti nominovano 10 filmova.

Pretpostavlja se da će, pored filmova "Openhajmer", "Barbi", "Jadnici", 'Killers of The Flower Moon" i "The Holdovers", biti nominovani i "Maestro", "Anatomija pada", "Interesna zona", "Prošli životi" i "Američka fikcija".

Kada je reč o nominacijama za nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu, najveći favoriti su Kilian Marfi za ulogu fizičara Džeja Roberta Openhajmera u istoimenom filmu, Bredli Kuper za ulogu Leonarda Bernštajna u "Maestru", Džefri Rajt za ulogu pisca u "Američkoj fikciji", Zak Efron za ulogu u "Gvozdenim kandžama" i Endru Skot za ulogu u "Svi naši stranci".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Marfi u filmu "Openhajmer"

Što se tiče nominacija za glavnu žensku ulogu, očekuje se da budu nominovane Margo Robi za "Barbi", Ema Stoun za "Jadnici", Lili Gledston za "Killers of the Flower Moon", Sandra Huler za "Anatomiju pada" i Keli Maligan za ulogu u "Maestru".

Trku za nominacije za najbolje sporedne glumce predvode Robert Dauni Džunior za "Openhajmera", Rajan Gosling za "Barbi", Mark Rafalo i Vilijem Defo za film "Jadnici", kao i Roberta De Nira za "Killers of the Flower Moon".

Smatra se da će najneizvesnije biti nominacije za nagradu za režiju, pošto se pretpostavlja da će neki bivši Oksarovci, poput Martina Skorsezea ("Killers of the Flower Moon) i Kristofera Nolana ("Openhajmer") biti nominovani, a očekuje se da će nominacije dobiti i Greta Gervig za "Barbi", Džonatan Glejzer za "Interesnu zonu" i Jorgos Lantimos za "Jadnici".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Margo Robi i Rajan Gosling u filmu "Barbi"

Očekuje se da za nagradu za najbolju muziku u filmu budu nominovani izvođači pesama iz "Barbi" - Bili Ajliš za pesmu "What Was I Made For", Dua Lipa za "Dance the Night" i Rajan Gosling za "I am Just a Ken", ali pošto najviše dve pesme iz istog filma mogu biti nominovane, sigurno je da jedno od njih neće biti nominovano. Izdvaja se, takođe, i Olivija Rodrigo sa pesmom "Can't Catć me Now" iz "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes".

Svečana ceremonija dodele Oskara zakazana je za 10. mart.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading