PREMINUO VOLJENI GLUMAC: Svi pamte njegovu NAGRAĐIVANU ulogu, a narod će mu večno biti zahvalan zbog HUMANITARNOG RADA!

Autor:

Zabava

31.01.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavi glumac preminuo u bolnici nakon duge bolesti!

PREMINUO VOLJENI GLUMAC: Svi pamte njegovu NAGRAĐIVANU ulogu, a narod će mu večno biti zahvalan zbog HUMANITARNOG RADA!

Foto: Pixabay

Sveća

Američka zvezda nemačkog porekla, Hinton Betl, preminuo je juče u bolnici u Los Anđelesu nakon duge bolesti. Poznat po svojoj ulozi strašila u brodvejskoj predstavi "The Wiz", Betl je ostavio neizbrisiv trag u svetu glume i muzike.

Debi na Brodveju

Hinton Betl je debitovao na Brodveju 1975. godine i od tada je osvojio tri Toni nagrade u muzičkoj kategoriji za svoje izuzetne performanse. Njegove uloge u predstavama poput "Sophisticated Ladies" (1981), "The Tap Dance Kid" (1984) i "Miss Saigon" (1991) donele su mu priznanje i poštovanje u svetu pozorišta.

Republika

Foto: youtube.com

Hinton Betl

Zaveštanje i porodica

Betl je iza sebe ostavio dve sestre, njihovu decu i mnogobrojnu rodbinu. Njegova lična ostavština, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu, ostaje trajni deo sećanja njegovih najbližih.

Hinton Betl će zauvek biti upamćen po svojoj strastvenoj predanosti umetnosti i nezaboravnim nastupima na Brodveju. Njegova dela i doprinos pozorištu ostaće kao inspiracija mnogima u svetu zabave. Hinton Battle je neosporno ostavio dubok i trajan uticaj na svet muzike, plesa i glume. Njegova strast, predanost i izuzetni talenat čine ga istinskom ikonom umetnosti, čiji je uticaj osećan širom sveta.

Pored svoje impresivne umetničke karijere, Hinton je bio posvećen i humanitarnom radu. Aktivno je učestvovao u brojnim dobrotvornim akcijama i organizacijama koje se bave podrškom mladima i umetničkim programima u školama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading