NAGOVARALI SU JE DA SKOČI S PROZORA: Jedna od najlepših GLUMICA IZDAHNULA U NAJGORIM MUKAMA sa samo 42 godine (FOTO)

Autor:

Zabava

20.01.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom blistave holivudske karijere Lindu Darnel pratio je laskavi nadimak "devojke sa najlepšim licem".

NAGOVARALI SU JE DA SKOČI S PROZORA: Jedna od najlepših GLUMICA IZDAHNULA U NAJGORIM MUKAMA sa samo 42 godine (FOTO)

Foto: youtube.com/kcal news

Jedna od najlepših glumica prošlog veka Linda Darnel četrdesetih godina bila je jedna od najvećih ženskih zvezda u Holivudu, a život joj se tragičnom smrću završio u 43. godini.

Naime, umrla je od opekotina koje je zadobila u požaru u kući svoje bivše sekretarice.

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Linda Darnel u Holivudu je bila poznata kao "devojka sa najlepšim licem"

Ironija sudbine bila je da je u momentu kad je izbila nesreća Linda na televiziji gladala "Zvezdanu prašinu", jedan od filmova koji su pokrenuli njenu karijeru. Kuća se zapalila, a glumica je ostala zarobljena na drugom spratu, pošto je vatra izbila u dnevnoj sobi.

Mnogi su godinama kasnije pričali da su je žene nagovarale da skoči sa prozora sa drugog sprata dok je zapomagala za pomoć.

Njena sekretarica navodno je izašla kroz prozor i stajala s druge strane čekajući vatrogasce, dok je njena ćerka iskočila kroz isti prozor. Međutim, Linda se nije usudila. Nađena je kod sofe u dnevnoj sobi sa opekotinama na 80 odsto tela. Preminula je 10. aprila 1965. u bolnici. Istragom je utvrđeno da je Darnelina smrt bila slučajna i da je požar izazvan nepažljivim pušenjem.

Foto: Instagram/Boban

Linda Darnel ostala je upamćena kao jedna od najvećih holivudskih zvezda 

Inače, interesanantno je da Linda koja je iza sebe ostavila blistavu glumačku kariju, u početku uopšte nije trebalo da bude glumica. Naime, ona se obučavala za plesačicu, a u slobodno vreme pozirala je kao model. Prvu ulogu dobila je s 15 godina, kada je već izgledala prilično zrelo i zavodljivo, a glumila je u ''Hotelu za žene'' 1937. godine.

Nakon što joj je 1952. godine istekao ugovor sa Foxom, otišla je u Hollywood, gde je ostvarila značajne uloge. Brzo je postala velika zvezda, pojavljivala se kao pevačica u noćnim klubovima, gostovala u letnjem pozorištu i prihvatala sporedne uloge na televiziji.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading