SJAJNE VESTI! Predsednik najavio izgradnju 23 vrtića i 67 škola!

Autor:

Vesti

20.01.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Investiranje u obrazovanje: 23 nova vrtića i 67 novih škola

SJAJNE VESTI! Predsednik najavio izgradnju 23 vrtića i 67 škola!

Foto: Republika


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je predstavio program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027. godine, sa sjajnim vestima za obrazovanje u zemlji. Vučić je najavio da će biti izgrađeno čak 23 nova vrtića i 67 novih škola, ističući obrazovanje kao ključnu tačku ulaganja u budućnost Srbije.

Kao primer uspešnog ulaganja u obrazovanje, predsednik je istakao školu Svetozar Marković u Sjenici, koja je dobila bazen nakon ulaganja od skoro 15 miliona evra. Ovo ulaganje predstavlja samo početak, budući da je najavljeno da će ove godine biti izgrađeno čak 23 nova vrtića i 67 novih škola širom zemlje.

- Gradićemo škole, a prva je primer škola Svetozar Marković u Sjenici. Škola koja ima bazen, skoro 15 miliona evra smo uložili. Koliko ove godine krećemo u izgradu 23 novih vrtića i 67 novih škola! Imamo sve projekte, sve uskoro kreće da se gradi i mislim da je to jedno najlepše ulaganje koje imamo - rekao je predsednik



Obrazovanje kao prioritet

Vučić je istakao da je obrazovanje ključno za dalji razvoj Srbije te da je ulaganje u nove škole i vrtiće jedno od najlepših ulaganja u budućnost zemlje. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje obrazovnog sistema i stvaranje boljih uslova za učenje i razvoj dece širom Srbije.

Podsticanje lokalnog razvoja

Osim unapređenja obrazovanja, izgradnja novih škola i vrtića doprineće i lokalnom ekonomskom razvoju. Ovi projekti će omogućiti otvaranje novih radnih mesta tokom izgradnje, ali i nakon toga kroz zapošljavanje u obrazovnim ustanovama i povezanim sektorima.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu

Pored ulaganja u obrazovanje, predsednik je istakao i značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu kroz izgradnju bazena u školama poput one u Sjenici. Ovo će doprineti tome da deca imaju bolje uslove za bavljenje sportom i razvoj svojih talenata.


Program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" predstavlja ambiciozan plan ulaganja u obrazovanje i sportsku infrastrukturu, sa fokusom na izgradnju novih škola i vrtića širom zemlje. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovanja, podsticanje lokalnog razvoja i stvaranje boljih uslova za razvoj dece i mladih u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (38)

Loading
Darko

20.01.2024 19:15

Srbiji ekonomske mogucnosti dozvoljavaju da sada vise gradi ustanove obrazovanja.

Jana

20.01.2024 19:16

Izgradnjom novih vrtića rešiće se problem sa nedostatkom kapaciteta.

Isidora

20.01.2024 19:16

Divne vesti danas,jako je lepo ulagati u decu i pružiti im mogućnosti za kvalitetno obrazovanje. Radujemo se izgradnji novih škola i vrtića.

Jovana Gajic

20.01.2024 19:17

Jedini predsednik koji ovoliko ulaze u obrazovanje!