UMRLA GLUMAČKA LEGENDA IZ KULTNOG FILMA: Poruka porodice tera suze na oči (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

11.12.2023

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga do neba!

UMRLA GLUMAČKA LEGENDA IZ KULTNOG FILMA: Poruka porodice tera suze na oči (FOTO)

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Jedna od najpoznatijih glumica 20. veka, Širli En Fild, preminula je u 87. godini, a tužne vesti o njenoj smrti potvrdila je porodica. Ona će, između ostalog, ostati upamćena po ulozi u filmu "Zabavljač", u kojem je kadrove delila zajedno sa pokojnim kolegom Lorensom Olivijeom.

- Sa velikom tugom prenosimo vest da je Širli En Fild mirno preminula u nedelju 10. decembra 2023, okružena porodicom i prijateljima - stoji u saopštenju porodice proslavljene glumice.

 

 

Širli je ostavila neizbrisiv trag u svetu filma i pozorišta. Rođena je 1936. godine i svoju slavnu karijeru započela je šezdesetih godina prošlog veka. Postala je planetarno popularna nakon uloge u filmu "Zabavljač" zajedno sa legendarnim Lorensom Olivijeom. Nastavila je da osvaja srca publike ulogama u filmovima poput "Alfi" i "Saturday Night and Sunday Morning". Njen talenat i harizma obeležili su brojne filmske projekte, a publika je volela njenu autentičnost i emotivnu dubinu koju je unosila u svaki lik koji je tumačila.

Republika

Foto: printscreen

Širli En Fild

Inače, Širli En Fild je rođena u Forest Gejtu, u okrugu Eseks. Bila je treće od četvoro dece, s dve starije sestre i mlađim bratom, koji je ubijen 1999. godine.

Sa šest godina, Širli je smeštena u Nacionalni dom za decu u Edgvortu, blizu Boltona, Lankašir, a četiri godine kasnije premeštena je u drugi dom za decu u Blekburnu, gde je pohađala školu za devojčice "Blakey Moor". Zatim se vratila u Edgvort do svoje 15. godine, kada se preselila u dom za decu u Londonu, obučavajući se kao sekretarica dok je i dalje pohađala školu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading