UDOVICA TOME ZDRAVKOVIĆA SRUŠILA JUTJUB KANAL NAJVEĆE IZDAVAČKE KUĆE: Spotovi najvećih estradnih zvezda nestali u trenu!

Autor:

Zabava

02.11.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj incident je otvorio mnoga pitanja o zaštiti autorskih prava i odnosu između izdavača i umetnika.

UDOVICA TOME ZDRAVKOVIĆA SRUŠILA JUTJUB KANAL NAJVEĆE IZDAVAČKE KUĆE: Spotovi najvećih estradnih zvezda nestali u trenu!

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Jedna od najvećih izdavačkih kuća, Croatia Records, danas je doživela pravi šok. Naime, udovica legendarnog pevača Tome Zdravkovića, Gordana Zdravković, srušila je njihov Jutjub kanal zbog procenta zarade koji joj nije bio isplaćen.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Toma Zdravković

U trenutku su nestali spotovi i pesme nekih od najvećih estradnih zvezda poput Miše Kovača, Meri Cetinić, Dine Merlina, Dražena Zečića, Josipe Lisac i drugih. Ovaj incident je izazvao pravu buru u javnosti.


- Mi kao firma imamo 50 YouTube kanala te je jedan od njih napadnut zbog tri pesme. Pokazali smo ugovore u Londonu i to je trebalo biti rešeno, ali onda je kanal pao. Naši ljudi u Londonu čine čuda da se kanal vrati, ali je jako komplikovano. Verujem da će šteta biti minimalna - rekao je Želimir Babogredac, vlasnik Croatia Records.
Republika

Foto: Republika/Privatna arhiva

Toma Zdravković

Međutim, čini se da Babogredac nije rekao celu istinu. Naime, portal "Ravno do dna" javio se Mirko Ćajić, iz firme Connect Network, koja se bavi zaštitom autorskih prava u digitalnoj sferi. Prema rečima Ćajića, Connect Network zastupa porodicu pokojnog Tome Zdravkovića, koja je otkrila da je Croatia Records izdala više albuma bez autorskih dozvola.


- Problemi sa Croatia Records su krenuli prošle godine, kad je u naš tim došla porodica pokojnog Tomislava Zdravkovića. Istog dana smo tražili od gospođe Gordane Zdravković sve ugovore koje poseduje s izdavačima i naišli na velike probleme. Croatia Records je izdao više albuma bez autorskih dozvola što je krivično delo - ispričao je Ćajić.
Republika

Foto: ST/P.Divac

Gordana Zdravković

Prema navodima Connect Networka, Croatia Records je na svim digitalnim platformama objavila dve singl kompozicije s autorskim delima Zdravkovića, a da nisu dobijene autorske dozvole porodice. Babogredac je odmah reagovao na ove navode i tvrdi da Ćajić nije legitimni zastupnik porodice Zdravković.

- Radi se o čoveku koji se predstavlja kao zastupnik a to nije. Mi smo ga uvek ignorisali jer on nije naš nivo - zaključio je Babogredac.

Ovaj incident je otvorio mnoga pitanja o zaštiti autorskih prava i odnosu između izdavača i umetnika. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i ko će preuzeti odgovornost za ovaj skandal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading