"PRIŠAO MI I POTAPŠAO ME PO RAMENU..:" Keba će ove emotivne reči Tome Zdravkovića pamtiti do kraja života, ne može da ih izbaci iz glave (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Kojić Keba se setio jedinog susreta sa Tomom Zdravkovićem na Šabačkom vašaru!

"PRIŠAO MI I POTAPŠAO ME PO RAMENU..:" Keba će ove emotivne reči Tome Zdravkovića pamtiti do kraja života, ne može da ih izbaci iz glave (VIDEO)

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

U Skadarskoj ulici, ispred broja 28, danas je u podne otkrivena bista legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, koji je preminuo pre malo više od tri decenije, 30. septembra 1991. godine.

Među retkim poznatim ličnostima prisustvovao je i Dragan Kojić Keba koji je ispričao anegdotu sa Tomom, kao i koje njegove reči će mu zauvek biti urezane u sećanje.

- Imao sam sreću u životu da upoznam Tomu i da sa njim budem na pet minuta. Sećam se da je to bila 1987. godina. U to vreme je bilo veoma in da se peva na Šabačkom vašaru. Ja sam bio uvodni pevač dok ne dođu Toma, Šaban, Zorica, Vesna... Sve zvezde su tada pevale na tim manifestacijama. Toma je prišao, potapšao me po ramenu i rekao mi: "Zaslužuješ više od ovoga, desiće se". Nažalost, više ga nikad nisam video, a taj trenutak pamtim kao nezaboravan - istakao je Keba.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dragan Kojić Keba

Inače, ideja o postavljanju biste Tomi Zdravkoviću potekla je pre nekoliko godina, a na tridesetu godišnjicu od njegove smrti, 2021. godine, Rasim Ljajić je Skupštini Grada Beograda predao inicijativu koju je svojim potpisom podržalo skoro 7.000 ljudi. Kao što je i trend u evropskim gradovima, bista je u prirodnoj veličini, oko 180 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading