POZNATA PEVAČICA POSTALA JE MILIJARDERKA: Ona je ekonomski fenomen!

Autor:

Zabava

27.10.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tejlor Svift jedna od retkih izvođačica koja je dosegla status milijarderke samo na temelju svoje muzike i koncerata.

POZNATA PEVAČICA POSTALA JE MILIJARDERKA: Ona je ekonomski fenomen!

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Svift postala je milijarderka samo na osnovu svoje muzike i koncerata, što je retkost među izvođačima. Prema podacima iz Bloomberg Billionaires Indexa, njen ukupni neto vrednost sada iznosi neverovatnih 1.1 milijardu dolara. Ovaj ogroman uspeh može se pripisati rekordnoj turneji "Eras", koja je ove godine uzdrmala američko gospodarstvo.

Tejlor Svift nije samo izvođačica, već i ekonomski fenomen. Kris Lejden, direktor marketinga u SeatGeeku, izjavio je da "turneja Eras Tejlor Svift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave". Ona je dominirala ne samo stadionima, već i bioskopskim dvoranama. Njen koncertni film "Tejlor Svift: The Eras Tour" zaradio je neverovatnih 96 miliona dolara samo tokom prvog vikenda prikazivanja u Sjedinjenim Državama i Kanadi, što ga čini najprofitabilnijim koncertnim filmom ikada na domaćem tržištu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Svift

Prema istraživanju kompanije "QuestionPro", turneja "Eras" mogla bi zaraditi neverovatnih 2.2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Severnoj Americi. Ovaj iznos obuhvata prodaju ulaznica za dosadašnje koncerte u SAD-u, kao i za drugi deo severnoameričke turneje koji će se održati sledeće godine. Ako se ovo ostvari, "Eras" će postati turneja s najvećom zaradom ikada.


Tejlor Svift još jednom je dokazala svoju neverovatnu popularnost i talent, stvarajući ne samo muziku koju ljudi vole, već i ekonomski bum koji se odražava na celokupnu industriju zabave. Sa svojim milijarderskim statusom, Tejlor Svift je postala ikona uspeha i inspiracija za mnoge.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Svift

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading