BRANIMIR GLAVAŠ KRIV ZA RATNE ZLOČINE NAD SRBIMA! Sud doneo odluku!

Autor:

Svet

27.10.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebački Županijski sud proglasio krivim Branimira Glavaša za ratne zločine nad Srbima.

BRANIMIR GLAVAŠ KRIV ZA RATNE ZLOČINE NAD SRBIMA! Sud doneo odluku!

Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Branimir Glavaš je danas, nakon ponovljenog suđenja, odlukom zagrebačkog Županijskog suda,  proglašen krivim za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine. On je zbog toga odslužio veći deo ranije dosušene kazne.

Predsednik sudskog veća Dražen Kevrić je objavio nepravosnažnu presudu Glavašu, koji je najpre bio u HDZ-u, a zatim osnovao vlastitu stranku HDSSB.

Glavaš je osuđen na sedam godina, a pet godina i tri meseca već je odslužio. Gordana Getoš Magdić osuđena je na četiri godine, Dino Kontić i Zdravko Dragić na tri godine, prenose tamošnji mediji.

Na prvom suđenju, održanom 2009. godine, Branimir Glavaš i ostali, osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, a Ustavni sud je ukinuo pravosnažnu presudu. On je u zatvorima BiH izdržao veći deo kazne zatvora.

Ustavni sud je u januaru 2015. godine ukinuo pravosnažnu osuđujuću presudu, pa je suđenje Glavašu i drugim optuženima ponovno započelo 2017. godine, a onda je još jednom iz početka krenulo u oktobru 2021. godine.

Početkom 2020. godine, Vrhovni sud je ukinuo odluku vanraspravnog veća zagrebačkog Županijskog suda iz marta 2019. godine prema kojoj je ponovljeno suđenje Glavašu trebalo da se odvoji od postupka drugih optuženih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading