UMRO ČUVENI GLUMAC IZ "ROKIJA"

Autor: P. R.

Zabava

19.10.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zauvek će ostati upamćen po čuvenom liku iz kultnog filma!

UMRO ČUVENI GLUMAC IZ "ROKIJA"

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Bert Jang, poznat po ulozi Polija Penina u franšizi "Roki", preminuo je u 83. godini ranije ovog meseca, 8. oktobra u Los Anđelesu, javljaju strani mediji, a vest o njegovoj smrti potvrdila je ćerka An Morea Stajngiser za "Njujork tajms". Međutim, tačan uzrok njegove smrti tek treba da bude otkriven.

Silvester Stalone, koji je igrao Rokija u istoimenom filmu, oglasio se ovim povodom kako bi odao počast svom voljenom kolegi i prijatelju.

- Za mog dragog prijatelja, Berta Janga, bio si neverovatan čovek i umetnik, meni i svetu ćeš mnogo nedostajati... Počivaj u miru - napisao je Stalone, prenose američki mediji.

Bert Jang, čije je pravo ime Džerald Tomazo DeLuiz, rođen je 30. aprila 1940. i odrastao u Kvinsu, u Njujorku.

Jang je imao dugu i uspešnu karijeru u Holivudu, a glumio je u preko 160 filmskih i televizijskih projekata. Pre nego što se pojavio pred kamerom, Bert je služio u mornaričkom korpusu Sjedinjenih Država od 1957. do 1959. godine.

Jedna od njegovih prvih uloga bila je 1969. godine kada je glumio u televizijskoj seriji pod nazivom "Doktori" gde je igrao nekreditovanu ulogu barmena, prema Burtovoj zvaničnoj IMDB stranici.

Takođe je poznat po tome što je radio na filmovima kao što su "Kineska četvrt" (1974) - sa Džekom Nikolsonom i Fej Danavej u glavnim ulogama - kao i "Bilo jednom u Americi" (1984).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading