BRITANCI PODELJENI NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: Jedni OTKAZALI premijeru filma Kevina Spejsija, drugi ga ispratili APLAUZOM I OVACIJAMA!

Autor:

Zabava

17.10.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati glumac ispraćen je sinoć aplauzom i ovacijama na predavanju o "kulturi otkazivanja"!

BRITANCI PODELJENI NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: Jedni OTKAZALI premijeru filma Kevina Spejsija, drugi ga ispratili APLAUZOM I OVACIJAMA!

Foto: Tanjug/AP

Glumac Kevin Spejsi se sinoć iznenada pojavio na predavnju o "kulturi otkazivanja" na Oksfordskom univerzitetu. Ovo je bilo prvo glumčevo javno pojavljivanje u Britaniji nakon što je oslobođen optužbi za seksualne napade, a ispraćen je aplauzom i ovacijama.

Spejsi je izveo petominutsnu scenu iz Šekspirovog "Timona Atinjanina", drame o bogatom i poštovanom čoveku kojeg je društvo odbacilo, a koju je ranije citirao u vezi sopstvenog iskustva. Na scenu ga je pozvao konzervativni kolumnista Daglas Marej koji je održao predavanje – besplatan javni događaj otvoren za sve – o efektu "društva koje bez razloga odbacuje osobu".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kevin Spejsi

Ranije je premijera njegovog novog filma "Kontrola" otkazana na Vest Endu, jer su bili "užasnuti" činjenicom da budu povezani sa njim. Spejsi (64) je izjavio da je "duboko dirnut" povratkom na britansku scenu.

Događaj u Šeldonijanskom teatru održan je u čast pokojnog filozofa ser Rodžera Skrutona, koji je opisan kao žrtva kulture otkazivanja jer je otpušten sa mesta vladinog savetnika zbog lažnih tvrdnji o antisemitizmu. Spejsijev prijatelj Marej Miler, "anti-woke" aktivista i direktor Unije za slobodu govora, takođe se obratio publici rekavši da ljudi pokušavaju da "sa takvom lakoćom odbace naše najtalentovanije ljude".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kevin Spejsi

U eri otkazivanja ponekad zaboravimo da ne možemo ovako dalje, a takođe i da smo već bili tu. Znamo to jer su se naši najveći pisci i umetnici bavili ovim pitanjem u svoje vreme. Kada je Rodžer vodio sopstvenu bitku, često sam mislio na Šekspirovu retko izvođenu, ali sjajnu dramu, "Timon Atinjanin". Timon ima ceo svet pred sobom, okružen je prijateljima i obožavaocima, bio je velikodušan prema svima. Ipak, apsolutno svi ga napuštaju. Ostao je bez ičega i ikoga i rizikuje da bude ispunjen očajem i besom. Ne pomaže ni to što je u senci ciničnog filozofa Apemantusa koji ga je upozorio da bi se jednog dana moglo dogoditi upravo tako nešto – kazao je Miler, prenosi "Dejlimejl".

Istakao je da posebno obožava jednu scenu, ali da nije profesionalni glumac da bi je izveo na najbolji način, zbog čega je pozvao nekoga ko to jeste – Kevina Spejsija kojeg je publika ispratila ovacijama i aplauzom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kevin Spejsi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading