PREMINUO SLAVNI PEVAČ: Pokušao da postane POLITIČAR, svetski poznat postao posle OVOG filma!

Autor:

Zabava

09.08.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti čuvenog pevača potvrdila njegova ćerka!

PREMINUO SLAVNI PEVAČ: Pokušao da postane POLITIČAR, svetski poznat postao posle OVOG filma!

Foto: Pixabay

Sveća

Siksto Rodrigez, legendarni pevač, preminuo je u 81. godini života. Stekao je međunarodnu slavu nakon filma "U potrazi za Šugarmenom", koji je bio nagrađen Oskarom. Rodrigez je bio lošeg zdravlja u poslednje vreme, ali nije poznato gde je umro. 

Rodrigez je preminuo u utorak, a smrt je potvrdila njegova ćerka Regan i njegova zvanična veb stranica, piše "Detroitnews".

- Izražavamo najiskrenije saučešće njegovim ćerkama - Sandri, Evi i Regan - i celoj njegovoj porodici - piše u objavi na sajtu.

Republika

Foto: Profimedia

Siksto Rodrigez

Početkom 1970-ih u Detroitu snimio dva albuma: "Cold Fact" (1970) i "Coming From Realiti" (1971). Oba su komercijalno propala u SAD. Mislio da je to kraj njegove muzičke priče. Radio je dnevni rad i osnovao porodicu. Diplomirao je filozofiju na Univerzitetu Vaine State i postao politički aktivan.

Pokušao je da postane gradonačelnik, član gradskog veća i član državnog senata, ali se neuspešno kandidovao. Na kraju se mogao videti kako šeta po komšiluku obučen u crno sa futrolom za gitaru prebačenu preko ramena. Jedini trag da je njegova muzika bilo kome registrovana došao je 1979. kada su ga zamolili da nastupi u Australiji. Ponovo je otišao 1981. godine.

- Mislio sam da su to čudne slučajnosti - rekao je Rodrigez svojevremeno.

Pevač je smatrao da je posebno slatko i čudno da su mnogi ljudi znali reči njegovih pesama. 

Dokumentarni film "U potrazi za Šugarmenom" prati priču dvojice obožavalaca iz Južnoafričke Republike koji su pokušali da otkriju istinu o sudbini Rodrigeza, da li je zaista preminuo i ako nije, šta mu se dogodilo. Film je osvojio brojne prestižne nagrade. Nakon premijere dokumentarca, Rodrigez je doživeo svetsku slavu, a kao rezultat toga, usledila je turneja kroz Južnu Afriku koja je rasprodata u nekoliko minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading