Kako je princeza Dajana navedena da PRIZNA AFERU: Zbog ove PREVARE dadilji Vilijama i Harija isplaćena je BASNOSLOVNA ODŠTETA!

Autor:

Zabava

29.07.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizijska kuća BBC pristala je da plati pozamašnu svotu novca bivšoj dadilji britanskih prinčeva Vilijama i Harija zbog kontroverznog intervjua 1995. godine emotovanog na pomenutoj televiziji, u kom je gostovala njihova pokojna majka princeza Dajana.

Kako je princeza Dajana navedena da PRIZNA AFERU: Zbog ove PREVARE dadilji Vilijama i Harija isplaćena je BASNOSLOVNA ODŠTETA!

Foto: youtube.com/Irene Van Laar

Princeza Dajana

Odluka o odšteti dadilji donesena je zbog iznošenja netačnih tvrdnji o njoj sa ciljem da novinar Martin Bašir dobije pristanak za Dajanin intervju.

Pred Visokim sudom upućeno je izvinjenje Aleksandri Petifer, poznatoj pod imenom Tigi, zbog neosnovanih optužbi da je imala aferu sa princom Čarlsom, a kasnije i abortus.

Zbog tih tvrdnji ona je pretrpela „ozbiljne lične posledice", rekla je njena advokatica.

- Tvrdnje novinara BBC-ja su sadržale „veoma ozbiljne i potpuno neosnovane optužbe da je imala aferu sa princom od Velsa, što je navodno dovelo do trudnoće i abortusa - rekla je njena zastupnica Luisa Prins, navodi se u saopštenju suda.

Foto: youtube.com/Irene Van Laar

Princeza Dajana u intervjuu 1995. godine

 

Tokom procesa se dokazalo da je Martin Bašir, novinar BBC-jevog programa Panorama, koristio lažna dokumenta da zadobije Dajanino poverenje.

- Želeo bih da iskoristim priliku da joj se javno izvinim, ali i da istovremeno uputim posebno izvinjenje princu od Velsa i vojvodama od Kembridža i Saseksa zbog načina na koji je princeza Dajana prevarena. BBC je pristao da isplati znatnu odštetu gospođi Petifer - rekao je glavni direktor BBC-ja, Tim Dejvi.

- Izuzetno nam je žao zbog ozbiljne i trajne štete nanete gospođi Petifer - rekli su iz BBC-ja.

Dejvi je rekao i kako BBC žali što nije uspeo da ustanovi činjenice neposredno nakon emitovanja intervjua, odnosno u trenutku kada su postojali određeni znaci koji su ukazivali na to da je intervju možda nepropisno dobijen. Dodao je i da je BBC odlučio da više nikada neće prikazati intervju, niti će ga licencno ponuditi ostalim emiterima.

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana i princ Čarls

 

 

Ranije ove godine BBC je pristao da plati i znatna sredstva Dajaninu bivšem privatnom sekretaru Patriku Džefsonu zbog spornog intervjua. Bašir se izvinio zbog lažnih izjava, ali je rekao da stoji iza informacija kojima je raspolagao pre 25 godina, te da ne veruje da su one podstakle Dajanu da mu omogući intervju.

Podsećamo, princeza Dajana je u kontroverznom intervjuu priznala ljubavnu aferu, te je otkrila intimne detalje svog propalog braka s britanskim prestolonaslednikom, princom Čarlsom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading