Megan Markl progovorila o ZABRANI ABORTUSA u SAD-u: Izjavom napravila potpuni HAOS! (FOTO)

Autor:

Zabava

02.07.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Megan Markl progovorila o zabrani abortusa u američkim država!

Megan Markl progovorila o ZABRANI ABORTUSA u SAD-u: Izjavom napravila potpuni HAOS! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com

Vrhovni sud SAD donetom presudom ukinuo je federalno ustavno pravo na pobačaj u Americi pa se američkim državama vraća mogućnost da donose zakone koji ga zabranjuju.

- Zdravlje i život žena u ovoj naciji su sada ugroženi - Rekao je američki predsednik Džo Bajden.

Foto: Profimedia

Megan Markl

 

Mnoge poznate ličnosti oglasile su se tim povodom, među njima je i Megan Markl.

- Ovo ima veoma stvaran uticaj na ženska tela i živote od sada. Žene dele priče o tome kako je njihova fizička bezbednost dovedena u opasnost. One koje imaju uslove će putovati da bi izvršile abortus, a one koje nemaju mogle bi da pokušaju da ga izvrše na nebezbedan način, uz ogroman rizik - rekla je Megan.

- Neki će morati da nabavljaju pilule za abortus u nelegalnim apotekama. Tu je i grupa žena sa anomalijom ploda, kojima će biti potrebna hitna medicinska pomoć, te će biti ostavljene na milosti i nemilost lekara i advokata dok se ne utvrdi da li im trudnoća zaista ugrožava život. Šta ovo govori ženama? Da naša fizička sigurnost nije važna, i kao rezultat toga da ni mi nismo važne. Ali jesmo. Žene su važne. I ovo je jedan od razloga što sam odmah reagovala - poručila je ona.

Foto: Tanjug

Zabranjen abortus u SAD-u

 

- Ova pitanja su sistemska, međusobno povezana i mogu se sprečiti. Ove odluke najviše utiču na obojene žene, a posebno crnkinje, jer većina nas nema isti pristup zdravstvenoj zaštiti, ekonomskim mogućnostima, resursima za mentalno zdravlje… lista se nastavlja. Teško je proceniti šta će ova odluka učiniti ovim zajednicama - rekla je Megan Markl.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading