Uništili su još jednu tenisku tradiciju: Nakon 150 godina Vimbldon promenio pravilo - Đoković je tim povodom imao šta da kaže!

Autor:

Sport

02.07.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovosezonski turnir na Sveenglsekoj travi po mnogo čemu je specifičan.

Uništili su još jednu tenisku tradiciju: Nakon 150 godina Vimbldon promenio pravilo - Đoković je tim povodom imao šta da kaže!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori ovogodišnjeg Vimbldona zabranili su teniserima iz Rusije i Belorusije da uzmu učešće na jednom od najprestižnijih grend slem turnira usled dobro poznatih dešavanja na području Ukrajine. Usled toga, svetska teniska federacija je donela odluku da ovogodišnji turnir u Londonu ne donosi bodove, što je svakako najveću štetu nanelo do skoro najboljem teniseru sveta na ATP listi Novaku Đokoviću, a sada je došlo do promene koja je nezabeležena u istoriji ovog turnira.

Nakon gotovo 150 godina, prvi put je teniserima dozvoljeno da treniraju na Centralnom terenu pred početak turnira, pa se izgubilo ekskluzivno pravo aktuelnog šampiona da prvi iskorači na kultno mesto. Tradicija se odnosila i na činjenicu da prvog dana turnira na centralnom terenu prve mečeve igraju prošlosezonski pobednici u obe konkurencije, a time je Vimbldon želeo da na samom startu turnira svetu prikaže ono najbolje čime teniski sport u datom momentu raspolaže.

Povodom navedene promene oglasio se i šestostruki osvajač Vimbldona Novak Đoković:

- Nisam obožavalac promene koju je napravio Vimbldon, da igrači treniraju na Centralnom terenu pred turnir. Nikada nisam mislio da će nekome dozvoliti da uđe na to mesto pre branioca titule - istakao je trenutno treći teniser planete Novak Đoković.

 

 

Inače tokom dosadašnjeg dela turnira Novak Đoković je bez većih problema prošao prve tri runde, a u nedelju 3. jula očekije ga meč sa holandskim teniserom Timom van Rajthovenom koji je u prethodnoj rundi pripredio veliko iznenađenje savladavši Basilašvilija iz Gruzije, trenutno 26. tenisera planete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading