ONI SU DOŽIVELI SUDBINU ČLANOVA ZEMUNSKOG KLANA! Legiju igra Sergej, a evo ko je Kum u seriji "Sablja"

Autor:

Zabava

09.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Sablja" doživela je svetsku premijeru na Kanskom festivalu, gde je juče doživela ovacije publike.

ONI SU DOŽIVELI SUDBINU ČLANOVA ZEMUNSKOG KLANA! Legiju igra Sergej, a evo ko je Kum u seriji "Sablja"

Foto: www.profimedia.rs, Privatna arhiva

Serija "Sablja" o srpskom premijeru Zoranu Đinđiću, njegovom ubistvu i događajima koji su prethodili 12. martu 2003. godine, premijerno je prikazana juče na Kanskom festivalu, a uskoro će biti emitovana i u Srbiji.

Iako tačan datum prikazivanja na RTS još nije poznat gledaoci s nestrpljenjem čekaju da pogledaju priču o događaju koji je snažno uzdrmao Srbiju i njene stanovnike. Glavni akteri ovog događaja su pripadnici ozloglašenog Zemunskog klana, a poznati glumci naći će se u koži onih koji su planirali i izvršili ubistvo srpskog premijera. Glavnu ulogu u "Sablji" tumači Dragan Mićanović, a pored njega tu su Milica Gojković, Ljubomir Bandović i Lazar Tasić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Sudbinu članova Zemunskog klana pred kamerama su doživeli Sergej Trifunović kao Milorad Ulemek Legija, koji trenutno u zavoru "Zabela" izdržava kaznu od 40 godina zbog atentata na Zorana Đinđića, zatim Miloš Timotijević koji je dočarao lik Mileta Lukovića - Kuma. Lik Dušana Spasojevića - Duće dočarao je Bojan Navojec, dok će braću Simović u seriji igrati Marko Gizdavić i Nenad Heraković. Dino Bajrović igra Sretka Kalinića, lik Zvezdana Jovanovića tumači Bojan Krivokapić, dok ćemo Miloša Đurića videti kao Dejana

Milenkovića - Bagzija. Uz njih, glumac Ljubiša Miličić dočarao je Ljubišu Buhu Čumeta, dok je lik Ljiljane Buhe odigrala Anđelika Simić.
Republika

Foto: Foto This and That Productions

 

Poznato je da Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

Republika

Foto: Foto RTS

 

Kada je o likovima i predstavljenim događajima reč, autori Vladimir Tagić i Goran Stanković ističu da je u pitanju "dramska interpretacija stvarnih događaja - plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading