"OSEĆAM SE KAO MLADA PRED UDAJU": Ljubomir Bandović se oglasio nakon premijere "Sablje" u Kanu!

Autor:

Zabava

09.04.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala, koji se održava od 5. do 10. aprila.

"OSEĆAM SE KAO MLADA PRED UDAJU": Ljubomir Bandović se oglasio nakon premijere "Sablje" u Kanu!

Foto: Credit: Alberto Terenghi/Ipa / ipa-agenc / IPA / Profimedia

Ljubomir Bandović

Domaća serije "Sablja" o događajima pre i nakon 12. marta 2003. godine, kada je ubijen srpski premijer Zoran Đinđić, doživela je premijeru na Kanskom festivalu. Serija je juče prikazana na velikom platnu, a publika i dvorani "Limijer" nagradila je dugim gromoglasnim aplauzom. 

Svetskoj premijeri u Kanu prisustvovali su autori Vladimir Tagić i Goran Stanković, kao i deo glumačke ekipe među kojima su bili Dragan Mićanović, Milica Gojković, Ljubomir Bandović...

Nakon projekcije Bandović je podelio svoje utiske o seriji i naglasio da je veoma ponosan na postignut uspeh.

Republika

Foto: Credit: Alberto Terenghi/Ipa / ipa-agenc / IPA / Profimedia

 

Moji utisci posle gledanja serije su se prvi desili u Beogradu. Ovde se samo potvrdilo ono što mi se dopalo. Imao sam prilike da još bolje uđem u neke stvari kao gledalac. Aplauz je bio toliko iskren, dug, da je polako prelazio u emotivan. I ponosan sam, srećan i postiđen, i onako, baš sam kao mlada pred udaju. Ne znam kako drugačije da kažem, ali pre svega ponosan sam - rekao je glumac Ljubomir Bandović za RTS, pa dodao:

Kako sad otići na Oskara posle ovoga, nema smisla. Ovo jeste, kako neki kažu, deo vrhova koje treba čovek da prođe u životu. Ovo jeste nešto čemu se ne nadaš, ali za šta u tišini radiš i šta priželjkuješ.

Republika

Foto: Credit: Alberto Terenghi/Ipa / ipa-agenc / IPA / Profimedia

 

Serija "Sablja" takmiči se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu serija, kao jedna od osam serija  iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala koji se održava od 5. do 10. aprila.

Dragan Mićanović u "Sablji" tumači Zorana Đinđića i za ulogu naglašava da je jedan od najvećih glumačkih izazova koje je imao u karijeri.

- Naći pravu meru, oživeti lik, ja stalno to ponavljam, koncentrisali smo se na dramsku seriju i da ovaj dramski lik koji je bio preda mnom, postavim kao zadatak. Bilo je teško, ali kad pogledate svu ovu atmosferu u Kanu i reakciju publike, onda nekako sve teškoće zaboravite i uživate u trenutku - naglasio je Mićanović.

Serija "Sablja" ima osam epizoda, a u Srbiji će se prikazivati na RTS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading