STIŽE PRVA SERIJA O NAVIJAČIMA ZVEZDE I PARTIZANA! Evo koji glumci brane boje VEČITIH RIVALA!

Autor:

Zabava

05.04.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Događaji prikazani u seriji su 99 odsto istiniti, kaže autor Dragiša Kovačević.

STIŽE PRVA SERIJA O NAVIJAČIMA ZVEZDE I PARTIZANA! Evo koji glumci brane boje VEČITIH RIVALA!

Foto: ATA Images

Serija "Derbi u kafani Autokomanda", biće emitovana od 8. aprila na kanalu Superstar, a
novinar, publicista i autor serije Dragiša Kovačević rekao je danas na konferenciji za medije da je serija "emotivna, romansirana priča o večitim derbijima Crvene zvezde i Partizana".

Prema njegovim rečima, u seriji je "99 odsto događaja tačno, samo je ispričano na zvezdaški i partizanovski način".

Republika

Foto: ATA Images

 

- Godine 1963. sam prvi put gledao derbi, i od tada svih 170. U seriji smo dočarali atmosferu koja se nikad neće vratiti. Derbi nije obična utakmica već rivalstvo, nikad se neće ugasiti - naveo je Kovačević, koji je snimio seriju po svojoj istoimenoj knjizi.

Kovačević je napomenuo da je posebna vrednost serije što u njoj ima dosta dokumetarnih trenutaka, pa se tako "priča o čuvenom golu Miloša Šestića - koji dođe i ispriča kako se on toga seća".

Reditelj Ivica Vidanović istakao je da je bio izazov da se "u skromnim uslovima sitkoma napravi nešto razigrano i veselo".

Republika

Foto: ATA Images

Snežana Savić

- Želeli smo da ljude vratimo u romantičnija, srećnija vremena. Mislim da smo u velikoj meri uspeli - rekao je Vidanović.

Serija u 60 epizoda prati dva pasionirana navijača penzionera - policajca simpatizera crveno-belih igra Milenko Pavlov, partizanovca, zastavnika prve klase tumači Slobodan Boda Ninković, a kafanu "Autokomanda" drži navijač OFK Beograda, kog igra Branislav Zeremski.

- Ja sam zaista zvezdaš i Boda je zaista partizanovac. Duboko smo ušli u uloge. Nije ovo žal za mladošću. Mi pričamo o normalnom vremenu kad su se mladi bavili sportom. Svaka epizoda je priča za sebe - naglasio je Pavlov.

Ninković je istakao da je bio "svedok 50 odsto događanja o kojima se priča u seriji, a za ostale je čuo".

Republika

Foto: ATA Images

Milenko Pavlov i Boda Ninković

- Drago mi je što je ovakva ideja realizovana jer rivalstvo nije neprijateljstvo. Nadam se da će ova serija bar malo doprineti da ljudi to tako tretiraju. Besmislica je da je to pitanje života i smrti - podvukao je Ninković.

Snežana Savić igra konobaricu Jelu, koju je glumica kao drsku, simpatičnu, duhovitu i ispravnu ženu. Tara Milutinović, unuka proslavljenog fudbalera i trenera Miloša Milutinovića (1933-2003), tumači ulogu Anči, devojke nezainteresovane za fudbal koja je silom prilike uključena u to.

Seriju prati i pesma čiji crveno-beli deo pevaju Ivana Peters i Milenko Pavlov, a crno-beli Zorana Pavić i Boda Ninković.

Pavlovu i Ninkoviću su prigodno tokom konferencije, nekadašnji fudbaler Boško Đurovski i trener Ljubiša Tumbaković, uručili dresove "večitih rivala".

U seriji se pojavljuju i brojne ličnosti iz sveta fudbala kao što su Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Dragan Stojković, Ivan Golac, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Miloš Šestić, Dušan Savić, Mitar Mrkela, Gordan Petrić..

Serija "Derbi u kafani Autokomanda", nastala u saradnji Telekoma Srbija i kompanije Media advertajzing, a uskoro će biti emitovana i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading