"GOVORI MALO, A MNOGO TU STANE": Poznati glumac kroz STIHOVE otkrio ISTINU o Lanetu Gutoviću!

Autor:

Zabava

14.03.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pesmi je opisao pokojnog kolegu.

"GOVORI MALO, A MNOGO TU STANE": Poznati glumac kroz STIHOVE otkrio ISTINU o Lanetu Gutoviću!

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Milan Lane Gutović bio je veliki glumac koji je značajnim ulogama obeležio srpsku kinematografiju, a o njegovom privatnom životu se malo toga zna. 

Gutović je preminuo 25. avgusta 2021. godine posle kratke i teške bolesti na Vojnomedicinskoj akademiji, a iza njega ostale su dve ćerke iz prvog braka Milica i Nevena, i dvojica sinova iz drugog braka Spasoje i Jakov.

Republika

Foto: facebook.com

Ljubomir Bandović

U svoj svet nije puštao baš svakoga, pa poslednjih dana stižu oprečne informacije o tome kakav je Lane zapravo bio čovek. Dok jedni tvrde da je bio veliki čovek, uvek srcačan i nasmejan ima i onih koji o njemu misle sve suprotno - da u prolazu nije hteo da kaže ni "dobar dan" i da je bio osobenjak.

Svoje viđenje ovog glumačkog genija svojevremeno je dao i glumac Ljubomir Bandović. On je za pokojnog kolegu napisao pesmu i emotivnim stihovima o Lanetu oprostio se od ovog velikana.

Republika

Foto: Republika.rs

Ljubomir Bandović na komemoraciji Lanetu Gutoviću

"Sve natenane. Uvek sa strane.

K’o neki agent za bolje dane. Govori malo, a mnogo tu stane.

smeva mane. Zna i da lane.

Na šarlatane. I polutane.

I samo nestane, da dušom da’ne. Jer gužva je u Aleji za velikane.

Lane“

Ovu pesmu Bandović je pročitao i na komemoraciji Milanu Gutoviću, koja je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu nekoliko dana nakon sahrane Milana Gutovića na kumodraškom groblju. Tada su se od velikog Laneta oprostile mnogobrojne kolege, dok se od članova porodice pojavio samo sin Spasoje koji je stajao u poslednjem redu i suznih očiju napustio salu pre svih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading