SPOMENIK OD BELOG MERMERA I U SRCU UKLESANO BATA I LULA: Legendarni glumac počivaće pored svoje najveće ljubavi!

Autor:

Zabava

14.03.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića, prema njegovoj želji, biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u Koraćicu, odakle je rodom.

SPOMENIK OD BELOG MERMERA I U SRCU UKLESANO BATA I LULA: Legendarni glumac počivaće pored svoje najveće ljubavi!

Foto: Privatna arhiva

Najveća želja legendarnog Bate Živojinovića da počiva pored svoje voljene Lule uskoro će biti ispunjena. Posmrtni ostaci glumačkog velikana do 1. maja biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u rodnu Koraćicu. Na spomeniku od belog mermera biće uklesano srce u kojem će se naći imena i godine rođenja i smrti Velimira Bate Živojinovića i Julijane Lule Živojinović.

Republika

Foto: ATA Images

 

Pripreme su uveliko u toku, a Miljko Živojinović, sin čuvenog Bate, svojevremeno je otkrio da je još 2020. godine dobijena saglasnost da se ova procedura do kraja realizuje.

Posmrtni ostaci legendarnog glumca biće premešteni do 1. maja u Koraćicu, gde će Bata počivati pored supruge Lule Živojinović u porti crkve Svete Trojice. Njihov grob gledaće na prodičnu kuću, a trenutno se čeka spomenik. 

Nadgrobna ploča biće od belog mermera, a kada dođe vreme za konačno premeštanje posmrtnih ostataka glumca sve će biti urađeno u skladu sa verskim i tradicionalnim običajima.

Republika

Foto: ATA Images

Pomen Bati Živojinoviću

- Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradicionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - rekao je Miljko Živojinović nedavno za Informer.

Velimir Bata Živojinović preminuo je 2016. godine u snu u bolnici "Sveti Sava" u Beogradu. Zauvek ćemo ga pamtiti po nezaboravnim ulogama, a samo neke od njih ostvario je u filmovima "Valter brani Sarajevo", "Bitka na Neretvi", "Sutjeska", seriji "Srećni ljudi" i mnogim drugim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading