BATA NIJE ROĐEN U KORAĆICI! Otkrivena dugo čuvana porodična TAJNA!

Autor:

Zabava

21.02.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović više neće počivati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, gde je sahranjen 2016. godine!

BATA NIJE ROĐEN U KORAĆICI! Otkrivena dugo čuvana porodična TAJNA!

Foto: ST/D. KADIĆ

Posmrtni ostaci čuvenog Bate Živojinovića biće premešteni do 1. maja u Koraćicu, gde će počivati pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović u porti crkve Svete Trojice, kao što je i želeo.

Međutim, malo ko zna da slavni glumac nije rođen u Koraćici koju je toliko voleo i često pominjao. Kako je ispričao njegov sin Miljko Živojinović, Bata je zapravo rođen u vozu.

Deda je bio telohranitelj Nikole Pašića i njega su takođe zvali Baja. Kad se obraćao ljudima, deda im je govorio "Gde si bajo, kako si bajo?" Pošto je bio Baja, bio je sudski izvrštelj. Otišao je sa trudnom ženom, sa kojom je već imao dve ćerke u Jagodinu, na neko izvršenje. Krenuli su vozom, a ona se porodila kad su stigli u Jagodinu u vozu - rekao je Miljko za Kurir i dodao:

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Miljko Živojinović

- U to vreme se nisu deca odmah upisivala u matičnu knjigu, tako su Batu prijavili u crkvi u Koraćici, čim su se vratili. I u matičnoj knjizi rođenih piše da je rođen u Koraćici. Međutim, u nekim dokumentima, kao što je na primer indeks piše da je rođen u Svetozarevu (Jagodina).

Detinjstvo je proveo pored manastira na obronku Kosmaja u majušnoj kući.

On da je hteo da kaže iz Jagodine rekao bi. U Koraćici je proveo najviše vremena - zaključio je Miljko.

Prvi razred osnovne škole završio je u Korćici,a nakon toga Bata je nastavio svoje školovanje u Beogradu, gde su se njegovi roditelji preselili zbog posla.

Ipak, svojoj Koraćici se uvek vraćao, gde je i izgradio vikendicu u kojoj je cela porodica provodila vreme.

Republika

Foto: e-stock/Miloš Rafailović

 

Povodom premeštanja posmrtnih ostataka Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u njegovu voljenu Koraćicu oglasila se i Dina Živojinović, unuka slavnog glumca:

Znam da bi Bata bio ponosan i znam da je vreme da pronađe svoj mir kraj Lule. Naša porodica će nakon ovog čina napokon moći da nastavi dalje. Veoma sam ponosna na sve nas, pogotovo na svog oca koji nije imao nimalo laku sudbinu, ali je uvek ostao jak kao stena. Samo uz poštovanje naših predaka možemo da pružimo bolji život našim potomcima - rekla je ona, između ostalog, za Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading