O OVOM ODLASKU U KAFANU SE I DALJE PRIČA! Legendarni glumci dobili NAJVEĆE BATINE u životu zbog devojke!

Autor:

Zabava

29.07.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni Burduš i Bata Živojinović su imali nezaboravno iskustvo u kafani

O OVOM ODLASKU U KAFANU SE I DALJE PRIČA! Legendarni glumci dobili NAJVEĆE BATINE u životu zbog devojke!

Foto: ATA Images, printscreen/youtube

Glumačke legende Velimir Bata Živojinović i Jovan Janićijević Burduš bili su dobri prijatelji i voleli su da izlaze zajedno u kafanu. Glumci su obeležili jugoslovensku kinematografiju, ali nisu uvek imali finanijska sredstva, te su jednom prilikom otišli u lokalnu kafanu, a taj odlazak ih je skupo koštao.

Kako je Burduš svojevremeno otkrio, dobio je batine zbog Bate.

Republika

Foto: printscreen/youtube

Burduš

- U to vreme sam se uveliko družio sa Batom Živojinovićem. I zbog njegove lude glave dobio sam najveće batine u životu. Kako nismo imali mnogo para, ili smo na najjeftinije igranke. Tako smo jednon svratili u Jatagan malu, u Maleškoj ulici, gde je u jednoj baraci stajala tabla: "Od 18 časova - matine". Neko je prebrisao slovo M, i napisao B. Dakle, "Od 18 časova - batine" - pričao je Burduš.

- Vrata baraka otvarala su se nogom, baš kao u kaubojskim filmovina, koji su tad bili u modi. Prizor je bio "divan": u jednon delu sale sedeli su roditelji koji su se na sav glas vadali čiji je sin bolji, jači, koji bolje peva, svira... A u drugom delu krkljanse. I svaki čas bi neko od kabadahija skakao na binu, otimao nikrofon i nekome pretio: "Kad se završi igranka, ću te oderem od batina!" - govorio je legendarni glumac.

Republika

Foto: ATA Images

Bata Živojinović

- Bata i ja smo se šćućurili iz jednog stuba i samo posmatrali. Nisam mogao da se čudom načudim zašto najlepša Ciganka ne igra. Počne tango, ja se odvažim. Priđem i lepo zamolim za igru. Ona pristade. Ali, u pola igre, poče da se smeje i da me pita: "Pa, ti ne znaš šta će sada da bude? Šta će Vlada da ti radi". I stvarno, eto ti posle igre jednog, grmalja u pratnji nekoliko siledžija: "Pa, jesi li pitao nekoga da s njom igraš? Znaš, kad te drmnem glavom...." - ispričao je Janićijević.

- I opali on mene glavom u čelo, pre nego što sam stigao da kažem piksla. Ali, oči mu odjednom dođoše u vrh nosa, pa se lepo sruši. Meni ništa! Skoče njegovi pajtaši da ga povrate k svesti - a ja na vrata - govorio je on.

- Međutim, Bata se zacenio od smeha, da nije mogao ni da mrdne. Tako se smejao, da to i na mene pređe. Suze su nam curile! Nismo mogli da se branimo kad Jataganci navališe. Oplavili su nas da smo izgledali kao dve velike šljive - ispričao je Burduš u intervjuu, koji je dao "RTV Reviji" 1972. godine.

Republika

Foto: ATA Images

Bata Živojinović

Kako se mladost povezuje sa ludošću, legendarni glumci imali su još anegdota, koje je Burduš podelio u pomenutom intervjuu.

- Sve smo prodavali u pola cene. Žene su se krstile i čudile, stalno zagledajući u kljun da provere nisu li kokoške bolesne. Naravno, sa parama opet krenemo u kafanu. No, na izlazu iz pijace ugledamo neku jadnu i bednu staricu, kako pretura po otpacima. Dadosmo joj sve "zarađene" pare! I kasnije, u Beogradskom dramskom pozorištu, bilo je anegdota i anegdota, ali ko će ih sve zapamtiti? - pričao je legendarni glumac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Перагеније

29.07.2023 14:58

Хахаха, чували ЧАСТ малој шигици, хохохохо...