OVO NEMA NIGDE NA SVETU: Srbija dobija JEDINSTVEN Nacionalni stadion! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

29.07.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelepo zdanje će biti smešteno u Surčinu.

OVO NEMA NIGDE NA SVETU: Srbija dobija JEDINSTVEN Nacionalni stadion! (FOTO GALERIJA)

Foto: ministarstvo finansija

Španski studio "Fenwick Iribarren Architects" projektovaće Nacionalni stadion, koji će biti smešten u Surčinu, na periferiji Beograda, glavnog grada naše zemlje.

Naime, španska kompanija će graditi najnoviji stadion u našoj zemlji, a cilj je da obezbedi zelenu, prirodnu fasadu. 

"Fenwick Iribarren Architects" su, između ostalog, kreatori i tri od osam stadiona na kojima se igralo Svetsko prvenstvo u Kataru, prethodne godine. Jedan od njih je i stadion 974, najinovativniji stadion na svetu, koji je izgrađen od kontejnera, koji su kasnije uklonjeni sa ovog objekta. 

Građani Beograda, prolaznici, odnosno turisti će moći da uživaju u prirodnom ambijentu zahvaljujući svojoj uređenoj, "zelenoj fasadi". Okolina stadiona takođe će imati kafeterije, kioske, restorane i prostore za razonodu, raspoređene po čitavoj okolini. 

Stadion, kao i 4.500 parking mesta, će se prostirati na ukupnoj površini od 32 hektara, što samo pokazuje kakav značaj će Nacionalni stadion imati za državu, kao i grad Beograd.

"Fenwick Iribarren Architects" će ovaj projekat učiniti jednim od najinovativnijih u sektoru dizajna fudbalskih stadiona, s obzirom da je još jedan od traženih ciljeva da se ovi prostori iskoriste kao prostori za razonodu 365 dana u godini. 

Zahvaljujući iskustvu ovog tima u održivim projektima, glavni cilj je da se ponudi potpuno efikasan dizajn sa energetske tačke gledišta, odnosno očuvanje životne sredine.

Paralelno sa tim, radiće se na tome da stadion bude u službi ne samo tokom velikih turnira, već i u budućnosti, uz održavanje svih vrsta događaja, koji će obezbediti zaostavštinu nekretnina za grad Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
mlk

29.07.2023 09:10

Naravno Beograd ,nije mogao u Kruševcu,Nišu,Čačku, Topoli ...... zato se Srbija gasi jer sve ide Beogradu.

mix

29.07.2023 09:27

To ce biti neverovatna, mozda najgluplja stvar koja se i zamisliti moze! Tu ce se gnezditi ptice a tone izmeta neka cisti onaj ko ji ce odobriti ovaj glupi projekat. To samo moze u manitoj glavi da se rodi, bez ikakvog razmisljanja o posledicama po tu investicju. Ljudi, unormalite se, to je jedini uslov da nam se svet ne smeje!