NA SETU SE ZAVOLELI I ZAUVEK OPROSTILI: Lauševićeva udovica imala POSEBNU ULOGU u filmu "Ruski konzul"!

Autor:

Zabava

07.03.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći film "Ruski konzul" u režiji Miroslava Lekića, prema istoimenom romanu Vuka Draškovića, od danas ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije.

NA SETU SE ZAVOLELI I ZAUVEK OPROSTILI: Lauševićeva udovica imala POSEBNU ULOGU u filmu "Ruski konzul"!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

Publika u Srbiji s nestrpljenjem je čekala da još jednom vidi Žarka Lauševića na velikom platnu, a sada je tome došao kraj. Poslednji Laušev film "Ruski konzul" od danas ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije.

Poznato je da je ovaj film reditelj Miroslav Lekić snimio po romanu Vuka Draškovića, te da je u priči o odnosu Srba i Albanaca na Kosovu okupio veliku glumačku ekipu sastavljenu od značajnih imena. Politička i društvena drama prati sudbinu srpskog doktora - psihijatra Iliju Jugovića (Nebojša Dugalić) koji nakon iznenadne smrti pacijentkinje u Beogradu, po kazni partije, odlazi na Kosovo, u Prizren. Tamo je dobio posao lekara opšte prakse u lokalnoj bolnici, gde je upoznao profesora istorije Ljuba Božovića (Žarko Laušević), koji je umislio da je izvesni "Ruski konzul".

U filmu igraju Svetozar Cvetković, Paulina Manov, Danica Radulović, Nada Macanković, Vahid Džanković, Slaviša Čurović i mnogi drugi, koji su se publici u Beogradu poklonili na premijeri filma 3. marta u MTS dvorani.

Tada je crvenim tepihom prošetala i Anita Laušević, udovica slavnog Žarka, koja je u poslednjem filmu svog pokojnog supruga imala posebnu ulogu.

Poznata šminkerka Anita Laušević bila je angažovana na filmu "Ruski konzul" upravo oko kreiranja šminke za svog preminulog supruga. Bio je to poslednji put da sa svojim suprugom sarađuje na setu, mestu gde je počela njihova ljubavna priča.

Republika

Foto: Foto Vision Team

Žarko Laušević u filmu "Ruski konzul"

LJUBAV SE RODILA NA SNIMANJU

Ljubav između Anite i Žarka rodila se osamdesetih godina prošlog veka na snimanju filma "Boj na Kosovu". Laušević je tada bio u braku, pa je svako nastavio svojim putem iako su sevale varnice. Anita se u međuvremenu udala i rodila ćerku, a Žarko je zbog ubistva dvojice mladića nakon svađe u Podgorici završio u zatvoru. 

U svojoj knjizi "Godina prođe dan nikad" Lauševič je opisao trenutak kada ga je Anita posetila u zatvoru.

Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez "j" . Dolazi otmena, visoka, lepa. "Razvodim se", reče mi danas - ovako je glumac opisao početke njihove ljubavi u svojoj knjizi.

Republika

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Anita Laušević na premijeri filma "Ruski konzul"

Dok je bio u zatvoru, glumac je pisao o njihovom odnosu.

- Poseta - Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad - pisao je on.

Njihovu ljubav tokom godina su pratili simbolični datumi i brojevi, zbog kojih se odaje utisak kao da ih je sama sudbina spojila na neverovatne načina.

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina - pisao je Žarko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading