LAUŠ TEŠKO BOLESTAN ODLAZIO NA SET: U pauzama između hemioteraprija snimao film!

Autor:

Zabava

02.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenje "Ruski konzul" poslednje je koje je snimio.

LAUŠ TEŠKO BOLESTAN ODLAZIO NA SET: U pauzama između hemioteraprija snimao film!

Foto: ATAImages

Film "Ruski konzul" Miroslava Lekića sutra će premijerno biti prikazan u beogradskoj MTS dvorani na ceremoniji zatvaranja 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST. Svoj bioskopski život počeće 7. marta, kada će publika u dvoranama širom zemlje moći da vidi Žarka Lauševića poslednji put na velikom platnu. On premijeru, nažalost, nije doživeo.

Predan glumi do poslednjeg daha bio je ovaj vrhunski umetnik, koji je poslednji atom snage dao kako bi "Ruski konzul" ugledao svetlost dana. Iako teško bolestan Laušević nije odustajao od snimanja, pa je odlazio na set i u pauzama između dve hemioteraprije!

Republika

Foto: FCS/Goran Đukanović

Nebojša Dugalić i Žarko Laušević u filmu "Ruski konzul"

Skupio se određen broj ljudi koji se jako dobro razume, i onda je taj neki pripremni kreativni proces bio jako lep, i svima nama nekako osvežavajući. S druge strane, imali smo tu situaciju, Žarko je već tada bio bolestan, i onda smo nekako uglavljivali ta njegova snimanja između nekih hemioterapija. Nekako, svi smo imali taj osećaj, navijali smo za to da on pre svega izdrži i da se izbori, ali je to uvek nekako bilo prisutno tokom rada. A on je bio zaista briljantan u svakom kadru - ispričao je nedavno Nebojša Dugalić tokom gostovanja na RTS.

Novo igrano ostvarenje reditelja Miroslava Lekića "Ruski konzul", nastalo po romanu Vuka Draškovića, prati dešavanja sedamdesetih godina prošlog veka, koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu. Film bi uskoro trebalo da bude premijerno prikazan na velikom platnu, a objavljen je i prvi trejler koji nagoveštava šta će publika sve videti u ovoj priči.

Radnja filma smeštena je u pozadinu kosovske krize i prati dr Iliju Jugovića. koga tumači Dugalić. Srpski lekar kažnjen je premeštanjem u Prizren, gde se susreće sa Ljubom Božovićem, kog igra Žarko Laušević. Predviđanja ovog profesora istorije i samoproglašenog "ruskog konzula" izazivaju tenzije među lokalnim albanskim moćnicima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading