VOLELA SAM GLAMUR KAO MOJA VIKI: Lidija Vukićević ISKRENO o ulozi u "Boljem životu", a EVO koja glumica je trebalo da igra Violetu Popadić!

Autor:

Zabava

07.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena velika tajna kultne serije!

VOLELA SAM GLAMUR KAO MOJA VIKI: Lidija Vukićević ISKRENO o ulozi u "Boljem životu", a EVO koja glumica je trebalo da igra Violetu Popadić!

Foto: ATA Images

Serija "Bolji život", koja se premijerno prikazivala u periodu od 1987. do 1991. godine, iznedrila je velika glumačka imena, a ogromnu popularnost ulogom Violete Popadić stekla je Lidija Vukičević.

Ona je fantastično dočarala lik vrcave devojke, a ova uloga ostavila je snažan pečat na njenu karijeru. Lidija je svojevremeno izjavila za Republiku da od svih uloga koje je dočarala tokom karijere najviše sličnosti ima upravo sa Violetom Popadić.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

"Bolji život"

Violeta se nije razlikovala mnogo od mene u tim godinama. Bila sam takva, spremna i da prekinem vezu, da uletim u neku drugu, da se zaljubljujem, da padam i ustajem. To je tipično za te godine i taj mladalački lepršav život, za ulazak u svet glume. Kao i Violeta tražila sam se i volela glamur. Ne u smislu materijalnog, podrazumeva se - objasnila je glumica za naš portal.

Ipak, malo je poznata činjenica da ova uloga uopšte nije pisana za Lidiju Vukićević. Kako se decenijama kasnije otkrilo, hrvatska glumica Ena Begović trebalo je da igra Viki, koja je nakon čitanja uloge Violete Popadić odustala i zahvalila se na ponudi.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Krležin Gvozd

Ena Begović

Išla je iz projekta u projekat, a u "Boljem životu" sigurno nije mogla da glumi jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi "Skup" Marina Držića na Dubrovačkim letnim igrama, a pripremale smo zajedno predstavu "Grička veštica" po tekstu Marije Jurić Zagorke - izjavila je Enina sestra, glumica Mia Begović.

SNEŽANA SAVIĆ ZAMENILA BRENU

Ulogu Nine Andrejević tumačila je glumica Snežana Savić, ali ni njoj nije isprva bila namenjena, već Lepoj Breni, ali ona nije želela da ponovi isti scenario kao u filmovima "Hajde da se volimo" i "Tesna koža", te je odbila saradnju.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Snežana Savić kao Nina Andrejević

- To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela - potvrdila je ovu infomaciju Brena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading