TRI GODINE BEZ BORISA KOMNENIĆA: Sa Banetom Vidakovićem jurio ženske, venčao se s NEPOZNATOM ženom, a ulogu iz "Boljeg života" MRZEO je iz dna duše!

Autor:

Zabava

06.03.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 2021. godine napustio nas je čuveni glumac.

TRI GODINE BEZ BORISA KOMNENIĆA: Sa Banetom Vidakovićem jurio ženske, venčao se s NEPOZNATOM ženom, a ulogu iz "Boljeg života" MRZEO je iz dna duše!

Foto: youtube.com/Izbliza-Produkcija Kadar

Glumačka scena Srbije ostala je nema kada je pre tri godine, 6. marta, u 64. godini preminuo Boris Komnenić. Njegove kolege nisu znale da je glumac teško bolestan, pa čak ni Bane Vidaković sa kojim je Komnenić odrastao i bio veliki prijatelj.

On u šoku prokomentarisao da je tek tada saznao da njegov kolega boluje od zloćudne bolesti:

- Nismo se mnogo viđali u poslednje vreme. Veoma sam iznenađen bio jutros kada sam čuo da je imao kancer. Borisa sam cenio kao umetnika i glumca, bio je odličan primer mladim glumcima - rekao je tada Vidaković.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Bane Vidaković

Ipak, nekada su bili nerazdvojni, a upravo je Komnenić odredio Vidakovićev životni put. Kako je Bane svojevremeno ispričao, Borisa je upoznao još kao mladić kada je svirao u rok bendovima i mislio da će muzika biti njegov život. Vidaković je ispričao je ispričao da je nekad bio veliki švaler, zagrejan za rok muziku, a da je zahvaljujući Borisu Komneniću odlučio da se okrene glumi.

Slučajan susret sa Borisom Komnenićem, tada studentom glume, tri godine mlađem gimnazijalcu Banetu Vidakoviću promenio je život. Dok je dane provodio svirajući gitaru u garažnim bendovima, s željom da jednog dana postane rok zvezda, nije sanjao da mu se smeši višedecenijska uspešna glumačka karijera.

U to vreme sam živeo bezbrižno i, kao lenji Dorćolac, u to vreme već imao nekoliko svojih bendova. Mislio sam da ću biti muzičar i da ne sretoh Borisa Komnenića, možda bih i bio. Slučajno smo se upoznali jer smo jurili iste ženske u Novom Sadu. Tad su bili popularni akustični ženski bendovi i mi smo dolazili zbog Dinke i Branke. On je muvao Dinku, a ja Branku. Tad smo se upoznali, kao dva švalera koja dolaze iz Beograda na njihove koncerte, a kasnije smo počeli da se družimo i u Beogradu. Završio sam gimnaziju i počeo da mu dosađujem pitanjem šta dalje da upišem. Kako nije mogao više da me sluša, rekao mi je: "Ne znaš matematiku, ne znaš ništa, nemoj da me maltretiraš, dođi na glumu. Treba ti dva teksta i jedna pesma." Tako sam i uradio - otkrio je Vidaković.

Republika

Foto: Youtube.com

Komnenić u seriji "Bolji život"

Boris Komnenić je rođen je 29. marta 1957. godine u Puli, a bio je prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića. Ipak, jednom je otkrio da nije voleo ovu ulogu.

Što ne probate da zaobiđete "Bolji život", ajde budite originalni. Odmah da vam kažem, meni je to bilo nešto jako teško da radim. A mislim i da sam pomenuo malopre u priči, to mi je tako bilo dosadno, to mi je sve bilo tako bezveze. To mi je tako bilo nešto što se mene ne tiče, ništa. Evo verujte mi, "Sinđelići" su mi nešto što znam šta radim, što je aktivno, što se nešto dešava, što je nešto blesavo neka blesava situacija. A tamo (u "Boljem životu"), tamo sam ja neka suklada koju neko šutira odavde do ovde, onako ovako. Šta sam ja tu bio, što sam ja to radio, ne znam - ispričao je Komnenić koji je želeo da postane reditelj.

Boris, koji se oprobao i kao voditelj televizijskog kviza, iza sebe ima jedan brak. Davno je bio oženjen ženom koju nije dovoljno dobro poznavao, a kada ju je upoznao, ipak je odlučio da se razvede.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

 

- I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan. Rene i ja se nismo dovoljno poznavali pre venčanja, onda smo počeli da se upoznajemo i nije nam se svidelo ono što smo spoznali - ispričao je Boris ranije.

Iz braka sa Rene dobio je ćerku Nike koja mu je podarila unuku. Ipak, nije uspeo da učestvuje u njenom odrastanju jer je ona tokom rata živela sa majkom u Hrvatskoj.

- Nismo se videli od izbijanja rata, jer iz nepoznatih razloga nikako nisam uspevao da dobijem vizu kako bih otišao da ih posetim. Od kada su vize ukinute, redovno se viđamo, ali sada je ona zrela i formirana osoba, majka moje unuke Lucije. Nika sada utiče na mene, pokušava da me vaspitava i učini zrelijim i boljim - pričao je glumac.

Razdvojenost od ćerke mu je veoma teško pala, međutim ono što ga je u ratnom periodu najviše radovalo je to što je preko određenih "kanal" imao informacije da su mu ćerka i bivša žena dobro, žive i zdrave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading