FILM "RUSKI KONZUL" ZATVARA 52. FEST! Udovica Žarka Lauševića prošetala crvenim tepihom! (FOTO)

Autor:

Zabava

03.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završava se festival.

FILM "RUSKI KONZUL" ZATVARA 52. FEST! Udovica Žarka Lauševića prošetala crvenim tepihom! (FOTO)

Foto: ATA Images

Film "Ruski konzul", reditelja Miroslava Lekića, prema istoimenom romanu Vuka Draškovića, zatvara večeras 52. Fest.

Glavnu i naslovnu ulogu tumači nedavno preminuli glumac Žarko Laušević, što je ujedno i njegov poslednji film. Pored njega, glavne uloge igraju Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Paulina Manov, Visar Vishka, Danica Radulović…

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

Anita Laušević

 

Tom prilikom, na crvenom tepihu, pojavile su se i brojne poznate ličnosti, među kojima je i stigla Anica Lazić, ali ovoga puta bez svog partnera, glumca Lazara Ristovskog.

Među zvanicama je bila i Anita Laušević, supruga pokojnog Žarka Lauševića u pratnji Cveleta kao i brojne poznate ličnosti.

Radnja filma je sledeća: srpski doktor-psihijatar Ilija Jugović (Nebojša Dugalić) posle smrti pacijentkinje u Beogradu, po kazni partije, odlazi na Kosovo, u Prizren, gde dobija posao lekara opšte prakse u lokalnoj bolnici. Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića (Žarko Laušević), samozvanog “Ruskog konzula“, naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro “Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko“.

Podsećamo, tokom deset dana festivala prikazano je više od 100 filmova, ali u Beogradu nije bilo velikih zvezda kao ranijih godina. Ipak, našu zemlju posetio je jedan od najistaknutijih filmskih stvaralaca iranske i svetske kinematografije 21. veka - Asgar Farhadi, koji je dobio Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, kao i Beogradskog pobednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading