FARHADIJU URUČEN "BEOGRADSKI POBEDNIK": Slavnom reditelju dodeljena nagrada Festa!

Autor:

Zabava

01.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pamtiću ovo veče - rekao je slavni iranski reditelj kojem je uoči projekcije filma “Zona interesa”, u MTS dvorani dodeljeno priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

FARHADIJU URUČEN "BEOGRADSKI POBEDNIK": Slavnom reditelju dodeljena nagrada Festa!

Foto: ATA Images

Iranskom reditelju, scenaristi i dvostrukom oskarovcu Asgaru Farhadiju, koji važi za jednog od najistaknutijih filmskih stvaralaca iranske i svetske kinematografije 21. veka, sinoć je dodeljeno priznanje "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Nagrada mu je dodeljena u okviru 52. Festa, uoči projekcije filma "Zona interesa" u beogradskoj MTS dvorani.

- Velika je čast dobiti “Beogradskog pobednika” na Festu. Hvala vam na ovoj nagradi. Zaista je emotivno primiti je ovde, u ovako divnoj sali, pred ovoliko ljudi. Pamtiću ovo veče - rekao je Fahadi, čiji su njegovi filmovi stekli priznanje zbog fokusa na ljudsku situaciju i pripovedanja intimnih i izazovnih priča o porodičnim sukobima.

Republika

Foto: ATA Images

 

- Imao sam prilike da se danas sretnem sa vašim studentima filma. Proveli smo zaista kvalitetno vreme i brojne korisne razgovore. S obzirom na njihov talenat i zainteresovanost, mislim da kinematografija u vašoj zemlji i regionu ima potencijala - rekao je Farhadi dodajući da je sjajno što kod nas dolaze ostvarenja iz celog sveta, te autori imaju uvid u celu kinematografiju što može dovesti do veoma dobrih filmova u budućnosti.

Farhadi je ujedno otrkio da je završio scenario za novi film, te da će biti slične estetike kao njegov prethodni "Heroj" koji je publika 50. Festa imala prilike da vidi. 

Biće na engleskom jeziku i nadam se da ćete sledeće godine imati prilike da ga pogledate baš na Festu - rekao je reditelj i dodao da bi rado snimao u Srbiji.

Asgar Farhadi je kao reditelj debitovao filmom „Ples u prašini“ (Raghs dar Ghobar), koji je nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi. Godine 2004. snimio je film „Predivan grad“ (Shahr-e ziba), nagrađen na međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, a 2006. „Vatromet u sredu“ (Chaharshanbe-soori), nagrađen Zlatnim Hugom na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading