"CENE OSTAJU ISTE, MEĐU NAJNIŽIM U EVROPI" Ministarka Đedović Handanović demantovala navode o poskupljenju električne energije i gasa

Autor:

Vesti

01.03.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je istakla da su takvi navodi netočni i zlonamerni, te je naglasila da već od novembra prošle godine građani imaju informaciju da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja.

"CENE OSTAJU ISTE, MEĐU NAJNIŽIM U EVROPI" Ministarka Đedović Handanović demantovala navode o poskupljenju električne energije i gasa

Foto: Tanjug

Printscreen

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obratila se javnosti putem Instagrama kako bi demantovala glasine o mogućem poskupljenju električne energije i gasa. Ona je istakla da su takvi navodi netočni i zlonamerni, te je naglasila da već od novembra prošle godine građani imaju informaciju da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja.

- Netačni su i zlonamerni navodi da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa. Takođe, netačni su i zlonamerni navodi da se odlažu poskupljenja zbog izbora i blage zime. Nije tako teško utvrditi da smo više puta još početkom novembra prošle godine, po okončanju revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštili građanima da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja. Dakle, pre izbora i pre zime. Kada je reč o električnoj energiji, ove godine naglasak je i biće na restrukturiranju EPS-a, ali bez ikakvih naznaka za povećanjem cene kilovat-časa. Što je potvrđeno tokom poslednjih razgovora sa MMF-om u novembru prošle godine. Isto važi i za gas - bilo je pod znakom pitanja kako će se najavljena taksa za tranzit kroz Bugarsku odraziti eventualno na cenu, ali pošto taksa nije zaživela, nema nikakve potrebe da pričamo o povećanju cene gasa.

Dakle, dragi građani - cene ostaju iste, među najnižim u Evropi. Nastavljamo da radimo odgovorno na reformama energetskog sektora, a sve u interesu naših građana i privrede - napisala je Đedović Handanović na svom Instagram profilu.

 

 

Đedović Handanović je istakla da je fokus ove godine na restrukturiranju Elektroprivrede Srbije (EPS), ali da to neće rezultirati povećanjem cene kilovat-časa. Naglasila je da su ove informacije potvrđene tokom razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru prošle godine.


Kada je reč o ceni gasa, ministarka je istakla da je postojala zabrinutost oko najavljene takse za tranzit kroz Bugarsku, ali s obzirom na to da taksa nije zaživela, nema potrebe za razgovorima o povećanju cene gasa. Ona je istakla da cene ostaju iste i da su među najnižim u Evropi.

Dubravka Đedović Handanović je zaključila svoje obraćanje porukom da će vlada nastaviti odgovorno da radi na reformama energetskog sektora, sve u interesu građana i privrede.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading