OVO NISTE ZNALI: Evo kako je hit pesma završila u naslovu filma "Jorgovani"!

Autor:

Zabava

23.02.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenje Siniše Cvetića 27. februara premijerno će biti prikazan u beogradskoj MTS dvorani u okvru 52. FEST-a.

OVO NISTE ZNALI: Evo kako je hit pesma završila u naslovu filma "Jorgovani"!

Foto: Foto Košutnjak film

Dobro poznata pesma "Kad zamirišu jorgovani" naslovna je numera filma "Jorgovani" reditelja Siniše Cvetića, a snimak na kojem je pevaju Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić zapalio je društvene mreže.

Producent Zoran Janković otkrio je kako se ova pesma našla u filmu.

- Od početka smo želeli komercijalni film. Želeli smo da napravimo dobru priču koja će se dopasti publici i ostvariti veliku gledanost u bioskopima, kako bi se kroz prodaju karata isplatila njegova produkcije - iskren je prvi čovek "Košutnjak filma", pa dodao:

 

 

- U scenariju se pojavljuje pesma "Kad zamirišu jorgovani" i onda sam jednog dana pozvao Dina Merlina i pitao ga da li možemo da dobijemo prava za njeno korišćenje, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Tako je čuveni hit završio u "Jorgovanima" - objasnio je producent i dodao da ovaj film neće biti prikazan u formi televizijske serije. 

Ovu pesmu otpevali su Dino Merlin i Vesna Zmijanac davne 1988. godine, a i danas se rado sluša u svim prilikama.

Republika

Foto: ATA Images

 

Ivan Bosiljčić je ispričao da je scena u kojoj na žurki posle dodele nagrada za najbolju TV seriju njegov junak Igor zajedno sa svojom suprugom Katarinom (Sloboda Mićalović) izvodi ovu pesmu snimljena bez ponavljanja.

Scenu smo snimili iz prvog puta. Uopšte nismo vežbali. Mislili smo da ćemo naknadno snimiti u studiju. To što vidite u filmu je najautentičniji mogući momenat. Kompozitori, reditelj, scenarista, producenti kada su videli koliko je to autentično, nisu hteli da kvare novim prepevavanjem i upeglavanjem. Ubeležili smo se baš kako je bilo tad - rekao je glumac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading