NASTAVNICA OPTUŽENA ZA ŠIRENJE SRBOFOBIJE! Roditelji đaka traže od škole kaznu! (FOTO)

Autor: M.B.

Svet

23.02.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica istorije optužena za širenje srbofobije.

NASTAVNICA OPTUŽENA ZA ŠIRENJE SRBOFOBIJE! Roditelji đaka traže od škole kaznu! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Printscreen/https://osilijakisic.me/

Roditelji đaka iz OŠ „Ilija Kisić“ u Hercegnovskom naselju Zelenika su se obratili pismom javnosti i nadležnim institucijama zbog ponašanja nastavnice istorije D.K. i otvorenog širenja srbofobije. Prema njihovim tvrdnjama, profesorka je izrazila netrpeljivost prema Svetom Savi, što je izazvalo negativne reakcije među učenicima i njihovim roditeljima.

Ponašanje zamenske nastavnice

Nastavnica je privremeno zamenila povređenog nastavnika istorije, ali je brzo postala predmet nezadovoljstva roditelja i učenika. Prema njihovim rečima, ona je bila neprijateljski nastrojena prema đacima, često ih je vikala bez razloga, što je kulminiralo kolektivnim napuštanjem časa od strane učenika osmog razreda.

Širenje nacionalističkih stavova

Pored ponašanja u učionici, roditelji su istakli i nacionalističke stavove koje je nastavnica javno iznosila na društvenim mrežama. Njeno izraženo negativno mišljenje o Svetom Savi i srpskom narodu izazvalo je zabrinutost među roditeljima, koji su istakli da takvo ponašanje nije prihvatljivo u demokratskom društvu.

Zahtev roditelja

U pismu javnosti, roditelji su izrazili zahtev da nadležne institucije ispita slučaj, ističući da je ponašanje nastavnice neprihvatljivo, posebno imajući u vidu nedavni primer smene direktora škole u Pljevljima zbog jedne fotografije na društvenim mrežama. Roditelji su izrazili zabrinutost da bi nedelovanje nadležnih organa moglo da se protumači kao podrška širenju verske i nacionalne netrpeljivosti.

Uz pismo, roditelji su priložili i fotografije koje navodno nastavnica deli na društvenim mrežama, dodatno naglašavajući svoje tvrdnje o njenom ponašanju.
 

Foto: Printscreen

Screenshot

Očekuje se da nadležne institucije preduzmu odgovarajuće korake kako bi istražile ove tvrdnje i reagovale u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

24.02.2024 14:38

Учила из хрватсканских књига - тамо је (х)историја НАЈТЕЖИ предмет, за све њих...