DRAGAN DŽAJIĆ ODRŽAO SASTANAK SA MEDICINSKOM KOMISIJOM FSS: Srbija dobija specijalizovanu zdravstvenu ustanovu za profesionalne sportiste!

Autor:

Sport

23.02.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki korak za sport.

DRAGAN DŽAJIĆ ODRŽAO SASTANAK SA MEDICINSKOM KOMISIJOM FSS: Srbija dobija specijalizovanu zdravstvenu ustanovu za profesionalne sportiste!

Foto: FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić održao je sastanak sa članovima Medicinske komisije na čelu sa predsednikom prof.dr Milovanom Bojićem. Na prethodnom sastanku čelni ljudi Saveza pružili su punu podršku Komisiji u radu i ostvarivanju ambicioznih planova iz oblasti zdravstvene zaštite svih aktera unutar fudbalske zajednice, a sada se otišlo i korak dalje

- Zdravstvena komisija se na današnjem sastanku bavila suštinskim unapređenjem zdravstvene zaštite naših sportista. Jednoglasno je podržana inicijativa da se formira specijalizovana zdravstvena ustanova namenjena brzom, stručnom i najmodernijem lečenju naših profesionalnih sportista, rane i brze rehabilitacije, koja će biti ne samo strateški resurs sportske medicije Republike Srbije već jedinstvena ustanova u ovom delu Evrope. To je nešto što naši sportisti apsolutno zaslužuju, a članovi Medicinske komisije FSS imaju ogromno iskustvo stečeno brojnim međunarodnim adukacijama, koje će im pomoći da se jedna takva ustanova, na najvećem evropskom i svetskom nivou, formira u Srbiji. Predloženo je da ova ustanova bude u okviru jedinstvenog kompleksa Nacionalnog stadiona, odnosno projekta koji je od kapitalnog značaja za našu zemlju, Beograd i Srbiju „EXPO 2027“ - rekla je doc. dr Marija Zdravković.

Republika

Foto: FSS

Dragan Džajić i Marija Zdravković

 

Ono što je važno apostrofirati, jeste činjenica da će ustanova ovog tipa biti na raspolaganju svim profesionalnim sportistima, a ne samo fudbalerima…

- Da, to se odnosi na sve naše sportiste i reprezentativce, a inicijativa je potekla od članove fudbalske Komisije našeg nacionalnog saveza, jer možemo reći da je fudbal naš najpopularnijni sport, a njegova Medicinska komisija je uvek prednjačila u raznim idejama i inovacijama. U ovom slučaju sa ovim sveobuhvatnim projektom stavljen je akcenat i na prevenciji od povreda i raznih riziko faktora u sportu, kao i inteziviranju edukacije lekara sportske medicine koji su pri klubovima i reprezentativnim selekcijama. Takođe i edukaciji trenera koji imaju prvi i najvažniji kontakt sa igračem, uz klupskog ili reprezentativnog lekara, kada se radi o zdravstvenom problemu. Trener je taj koji najbolje poznaje promenu stanja samog igrača i zbog toga smo danas razgovarali i o inteziviranju značaja edukacije trenera kako bi na vreme prepoznali potrebu upućivanja sportiste na konsultacije sa lekarom i adekvatnim specijalistom. Na kraju želim da ponovim ispred članova Medicinske komisije da je ovo suštinski iskorak u radu ovog tela, ali ne samo za potrebe Fudbalskog saveza Srbije već za sve granske saveze u našem sportu koji nam donosi toliko radosti. Sportiste svi doživljavamo kao ljude koji predstavljaju i najbolje govore o svojoj zemlji, a ovo što činimo verujemo da će im pomoći da budu još uspešniji u promociji naše zemlje -zaključila je doc. dr Marija Zdravković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading