OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Olga Odanović PUKOM SREĆOM postala glumica!

Autor:

Zabava

21.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša slavna umetnica otkrila je kako se otisnula u svet glume budući da je najpre studirala nešto sasvim drugo.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Olga Odanović PUKOM SREĆOM postala glumica!

Foto: Republika

Pre nego što je postala poznato i priznato ime u svetu glume Olga Odanović je tražila sebe u drugim sferama. Malo ko zna da je jedna od najcenjenijih glumica tri godine provela na studijama andragogije na Filozofskom fakultetu dok nije skupila hrabrost da ode na prijemni za glumu. Njen talenat istakao se mežu čak 980 kandidata!

Na Fakultetu dramskih umetnosti je diplomirala glumu, zavolela Bergmanova dela i srela Dragana Petrovića Peleta, svog budućeg supruga. 

- Bilo je mnogo kandidata i ni na kraj pameti mi nije bilo da će me primiti na glumu. U Aleksincu sam završila osnovnu i srednju školu, niko u mojoj porodici nije se bavio nijednom vrstom umetnosti. Roditelji su bili okrenuti svojim svetovima, bavili su se sasvim drugim stvarima. Očigledno kada nešto mnogo volite, imate potrebu da toj beskrajnoj ljubavi date celog sebe. Ljubav prema glumi odvela me je na FDU - ispričala je Olga Odanović za Politiku.

Republika

Foto: Foto RTS

U seriji "Radio Mileva"

Ona je otkrila da zapravo nikada nije pohađala neku školu glume, ali da je glumi bila okrenuta kroz dramsku sekciju u gimnaziji.

- Tu sam osetila magiju scenske umetnosti - dodala je slavna glumica.

Olga Odanović je dobitnica priznanja "Zlatni ćuran", nagrade za životno delo koja se tradicionalno dodeljuje na festivalu "Dani komedije" u Jagodini, a biće joj uručeno u okviru ovogodišnjeg jubilarnog 50. izdanja. Festival će biti održan od 20. do 27. marta.

Na "Danima komedije" u Jagodini već je nagrađena davne 1992. godine za najbolju mladu glumicu u predstavi "San letnje noći" Jagoša Markovića. 

Veoma zapaženu ulogu ostvarila je u humorističkoj televizijskoj seriji "Radio Mileva", koja je osvojila srca gledalaca. Kroz ulogu Mileve pokazala je svu raskoš svog talenta i dokazala da u komediji pliva kao riba u vodi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading