EMOTIVNO: Jug Radivojević KROZ SUZE progovorio o Jagošu Markoviću, pa pomenuo i UBIJENE U "RIBNIKARU"!

Autor:

Zabava

20.02.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradsko dramsko pozorište danas je proslavilo svoj 77. rođendan, a tom prilikom obratio se upravnik ovog teatra Jug Radivojević.

 

 

Na današnjoj dodeli nagrada na proslavi Dana Beogradskog dramskog pozorišta prisutnima i nagrađenima obratio se upravnik Jug Radivojević, koji je održao veoma emotivan govor.

On je odao poštu prerano preminulom reditelju Jagošu Markoviću, koji je u holu ovog teatra dobio i spomen obeležje - postavljen je bicikl na mestu gde ga je,kako je Radivojević objasnio, sam reditelj uvek ostavljao kada je dolazio u BDP. Radivojević je plačnim glasom poručio da ga mnogo voli i da će ga voleti zauvek.

Republika

Foto: republika

 

Upravnik BDP se tom prilikom prisetio i stradalih u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

- Večeras ćemo se prisetiti i postradale dece iz "Ribnikara" i njihovog čuvara Dragana na premijeri predstave "Gidionov čvor" koja govori o temi koja nas se toliko tiče - rekao je, između ostalog, Jug Radivojević.

On je dodao da će BDP i u ovoj godini nastaviti sa brojnim premijerama, i "demantovati tezu da beogradska pozorišta nisu visokog dometa".

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Iva Ilinčić


Glumcu Milošu Bikoviću pripala je glavna nagrada za doprinos za 2023. godinu, a prema odluci Upravnog odbora BDP-a, nagrade za doprinos dodeljene su i u oblastima fotografije, kostima i šminke, šefu rekvizita i majstoru scene, kao i za umetničko ostvarenje.

Specijalna nagrada za partnersku ulogu dodeljena je Ivi Ilinčić i Svetozaru Cvetkoviću za uloge u predstavi "Prafaust".

Kako je rečeno prilikom obeležavanja Dana BDP-a, u tom pozorištu je prethodne godine bilo odigrano 12 premijera, a u bogatom repertoaru uživalo je više od 100.000 ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading