ODRŽAN POMEN JAGOŠU MARKOVIĆU! Na groblju se okupili prijatelji i saradnici, OPELO držao sveštenik iz crkve Svetog Marka!

Autor:

Zabava

31.10.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan četrdesetodnevni pomen za velikog reditelja.

ODRŽAN POMEN JAGOŠU MARKOVIĆU! Na groblju se okupili prijatelji i saradnici, OPELO držao sveštenik iz crkve Svetog Marka!

Foto: ST/Dragan Kadić/Vladimir Lukić

Danas je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan četrdesetodnevni pomen za velikog reditelja Jagoša Markovića (22.6.1966 - 22.9.2023.). Na groblju su se okupili brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Jagoš Marković

Opelo je držao sveštenik Vladimir iz crkve Svetog Marka, koji je istakao da je Jagoš bio pravi božiji čovek posvećen stvaranju i stvaralaštvu. Jagoš je svojim radom ostavio dubok trag u srpskom teatru, a njegova smrt ostavila je prazninu koju će biti teško popuniti.

Na današnjem pomenu prisustvovali su i poznati glumci Pavle Pekić, Miloš Petrović Trojpec, Verica Dravić, pevačica Ana Bekuta i mnogi drugi, koji su se ovom prilikom oprostili od svog dragog prijatelja i kolege. Njegova smrt ostavila je veliku prazninu u srpskom pozorištu, ali će njegovo nasleđe zasigurno živeti kroz njegove nezaboravne predstave.

Republika

Foto: Republika

Ana Bekuta bila na pomenu Jagošu

Inače, Jagoš je sahranjen na dan svetaca, a danas se obeležava i Sveti Luka. Ova simbolika pruža nam dodatnu potvrdu da je Marković bio istinski umetnik i da je njegova umetnost bila njegov životni poziv.

Podsećamo, Jagoš Marković rođen je 1965. godine u Podgorici, a diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1987. godine. Tokom svoje karijere, osvojio je brojne prestižne nagrade za svoj umetnički rad, čime je potvrdio svoju genijalnost i talenat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading